Rahaa pystyi aina naimaan lisää, mutta vaikutusvallan menetys otti päähän. Mimmi Lombacka os. Vamppisaari pyyhki tomaatit dekolteesta ja puhisi kiukusta.

Rouva Lombackalla oli taattu asema Orimattilassa, mutta ex-rouva Lombackaa ei kutsuttu taidenäyttelyn avajaisiin eikä Lions-klubin tapahtumiin.

Avioeroa merkkimiehen kanssa voisi käyttää ponnahduslautana kunnallisvaaleissa, mutta Mimmi ei ollut kiinnostunut valtuustopaikasta.

Ainikki Nuivasta ei harmittanut yhtään, vaikka ei ollut ehtinyt pelastamaan koiranpennun emoa, joka makasi maassa ja ihmetteli ihmisten touhuja.

Vihollisen vihollinen on ystävä, järkeili Ainikki. Voimapolitiikan opeista oli iloa kansainvälisten suhteiden lisäksi käytännön elämässä.

Mimmi ei varsinaisesti tuntenut Ainikkia, mutta juorukellot olivat tiedottaneet, että Nuivasen tyttö oli kirjoittanut kuusi laudaturia. Saman tiedon olisi saanut paikallislehdestä, jos olisi sellaista lukenut.

Jotakuta muuta tilanne olisi hymyilyttänyt, mutta Ainikki asteli tenniskentälle ilmeettömänä. Sen vuoksi Mimmi kuunteli, mitä asiaa kyselijä oli toimittamassa.