Orimattilalla oli komea nimi, mutta kylää vaivasi krooninen pula kelvollisista miehistä. Tätä mieltä oli Moona Haukkanen, joka silmäili paikallista tarjontaa.

Nuoret olivat kokoontuneet autogrillille viettämään perjantai-iltaa.

Grillinpitäjä Eine Soosivuori hädin tuskin mahtui sisälle valtakuntaansa. Höyry piti nakkimakkarat ja emännän lämpimänä. Naama punaisena ja otsa hiessä Eine tarjoili hodareita ja lihapiirakoita.

Hiukset olivat verkon suojissa elintarviketarkastajan vaatimuksesta, mutta uppopaistamisessa käytettävää rasvaa ei virkamiehen käskystä vaihdettu.

Kaksi nuorta kukkoa kilpaili Moonan suosiosta, koska he tiesivät, että varma nakki oli grillin suosituin annos. Moona ei jaksanut innostua Clearasilia partavetenä käyttäjien takatukkien kosiskeluista.

Se kävi miehisen itsetunnon päälle, joten kaksikko päätti ottaa matsia keskenään. Eine lyllersi valaistusta kopista ulos, otti poikia korvista kiinni ja uhkasi istua päälle, jollei meno rauhoitu.

Ilta oli haukotuksen arvoinen, mutta Moonan aistit terävöityivät, kun Sulo Lemmetty ajoi kevytmoottoripyörällä autogrillin parkkipaikalle.

Sulo ripusti kypärän ohjaussarveen ja marssi maahan syljeskelevien rinkiin. No, miten Ainikin kanssa meni? kuului kysymys.

Pelimies ei ammu huteja, totesi Sulo.