Suojelupoliisi oli hierarkkinen poliisiorganisaatio, jossa ei noin vain marssittu johtajien luokse. Jacques Pyrcyr oli tavannut esimiehensä, mutta ei ollut nähnyt vastavakoiluyksikön johtajaa.

Tänään siihen tulisi muutos, sillä Jacques oli kutsuttu kertomaan varjostuskeikkansa tuloksista. Boris Gigolov rakenteli peitehenkilöllisyyksiä naapurin tiedustelupalvelun tarpeisiin.

Mikäli kaikki menisi nappiin, ura voisi lähteä nopeaan nousuun.

Vastavakoiluyksikön johtajan huone sijaitsi toisessa kerroksessa, mutta sinne kuljettiin kolmannen kautta. Mikään ei ollut selkeää ja yksinkertaista tässä rakennuksessa.

Ylietsivä Jalmari Kahle koputti alaisensa puolesta suureen tammioveen. Sen pielessä ei ollut nimikylttiä, jotta henkilökunnasta ja organisaatiosta ei turhaan kulkeutuisi tietoa ulkopuolisille.

Suojelupoliisin verkkosivuilla esiteltiin organisaatiorakenne, mutta sillä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, miten talo oikeasti toimi.

Jacques astui sisään. Vastavakoiluyksikön johtaja istui tuolissaan selin oveen. Jacques oli aloittamassa raporttiaan, kun naisen ääni kertoi, että tämä riittää. Tuoli kääntyi.

Mehän olemme tavanneet aiemmin, totesi Ainikki Nuivanen.