Sade oli kulkenut kaupungin yli. Asfaltti kiilsi, vesi oli huuhdellut lian viemäreihin. Meren tuoksu hallitsi hetken – sitten tulisi aamuruuhka, joka lähettäisi luonnon tiehensä.

Eilisen meikit sinnittelivät Maikki Ripsivuon kasvoilla. Ne kertoivat, että yö oli vietetty poissa kotoa. Sisältä hohkasi lämpö, jonka kuntosaliyrittäjä Eros Mannström oli sinne puhaltanut.

Maikki oli lähtenyt Eroksen Yöjuoksukoulusta ennen ensimmäisiä ohjattuja tunteja, koska valmentaja ei voinut näyttäytyä naisseurassa.

Kuntoklubin asiakkaat olivat naisia, joita Eroksen öljytty vartalo innoitti liikuntaan. Posket punottivat monella jo ennen tunnin alkua.  Julkinen parisuhde olisi tuhonnut fantasiat.

Maikki ei halunnut vahingoittaa Eroksen liiketoimia. Hän oli livahtanut takaovesta Parrukadulle. Hehku kantoi Suvilahden läpi Kalasataman metroasemalle asti, mutta siellä kylmä tuulahdus kulki rinnan läpi.

Juuri tältä rakkaus tuntui, tiesi Maikki kokemuksesta. Hän ei jakaisi Erosta kuolaavan akkalauman kanssa. Mies kuului yksin hänelle.

Sörnäisissä Maikki nousi metrosta ja käveli Hämeentien eläinkauppaan.

Kauppias oli aamutuimaan avaamassa liikettään. Hän tukki jalkakäytävän A-telineellä. Ilmeisesti jalankulun haittaaminen oli hyvää mainontaa ja markkinointia.

Maikki osti koko kesyrottien yhdyskunnan. Kauppias tiedusteli syytä usean yksilön hankintaan. Eläinrakkaus, vastasi Maikki. Hän maksoi käteisellä ja peitti häkin kangashupulla.

Parrukadulle oli matkaa vain reilu kilometri. Maikki käveli välttääkseen uteliaiden katseet julkisissa kulkuneuvoissa.

Pari korttelia ennen Yöjuoksukoulua rakennusmiehet tekivät julkisivuremonttia. He vihelsivät telineiltä ohi kulkevan neidon perään. Maikki huomioi miehet keskisormellaan.

Maikki meni sisään kuntoklubin takaovesta ja vapautti jyrsijät pukuhuoneessa. Hän palasi samaa reittiä ulos ja kiersi rakennuksen etupuolelle.

Yöjuoksukoulun julkisivu oli yhtä suurta lasiseinää, ja kadulta näki suoraan harjoitussaliin. Eroksen öljytty vartalo kiilsi spottivalojen loisteessa.

Tunti oli päättynyt, ja naiset poistuivat salista vastentahtoisesti. Maikki kuvasi tapahtumia kännykällään.

Pukuhuoneen ovi avattiin, ja sitten alkoi kirkuminen. Eros juoksi apuun, mutta vastaan rynnännyt lauma jyräsi miehen alleen.

Maikki lähetti videon Viihdelehden toimittaja Kita Vainolalle otsikolla ”Rottaongelma riivaa Eroksen Yöjuoksukoulua”.

Hymy palasi Maikin kasvoille. Nainen olisi miehensä tukena tämän vastoinkäymisissä.

Advertisement