”Salainen lemmenloma Ibizalla”, kertoi Viihdelehden lööppi.

Kansikuvassa poseerasivat parhaat päivänsä nähnyt keski-ikäinen mies ja kukkaan puhjennut parikymppinen nainen. Kaksikko suuteli porealtaassa, Cristal-samppanja kupli laseissa.

Karvainen käsi käänteli sivuja kunnes artikkeli tuli vastaan. Rannetta koristi kultainen ketju, silmänalusia pussit. Ohimolahdelmat olivat laguunin kokoiset.

Artikkelin mukaan televisiotuottaja Putteri Lahomaa ja tämän uusi tyttöystävä Emma-Tiia Kaikkonen olivat livahtaneet kenenkään tietämättä Ibizan lämpöön kuhertelemaan.

Täysin salassa matkaa ei oltu tehty, lukija tiesi. Viihdelehti oli maksanut reissun vastineeksi jutusta ja kuvista.

Karvakoura tiesi sen, koska sattui esiintymään jutussa. Putteri Lahomaa oli aikoinaan ollut toimittaja. Nykyisin Putteri luki vain jutut, jotka kertoivat hänen omista seikkailuistaan.

Putteri laski lehden sohvapöydälle viskilasin viereen. Hän otti siemauksen ja antoi Ardbegin savuisten aromien viipyillä kitalaessa.

Kesken tunnelmoinnin katse pysähtyi Viihdelehden kanteen: ”Rotta-gate kaatoi Yöjuoksukoulun – Parrukadun adonis syöksyi konkurssiin”

Tässä oli ratkaisu ongelmaan, Putteri mietti.

Fitness-valmentaja Gutta Justafsberg oli tehnyt jo 17 dieettiohjelmaa televisioon. Sohvaperunat katsoivat mielellään, kun toiset treenaavat.

Putteri etsi tähtijuontajalle aisaparia ”Tekee guttaa” -nimiseen ohjelmaan, jossa julkkikset ryhtyivät kuntoremonttiin.

Eros Mannström esitteli mielellään lihaksiaan. Rotta-gaten ansiosta Parrukadun adonis oli tuttu koko kansalle.

Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, tiesi Putteri. Tunnettua on helpompi myydä kuin tuntematonta.

Televisiotuottaja soitti numerotiedusteluun.

Tuntematon numero, ilmoitti kännykän näyttö. Eros makasi sängyssä Maikki Ripsivuon kainalossa. Siellä mies oli viihtynyt siitä lähtien, kun Yöjuoksukoulun taival oli päättynyt.

Eros mietti ääneen, viitsiikö vastata. Maikki kannusti, ehkä jokin uusi ovi avautuisi.

Putteri esittäytyi ja kysyi, kiinnostaisiko televisiotyö. Tarjolla oli huikea mahdollisuus, jossa Eros voisi hyödyntää omia vahvuuksiaan.

Eroksesta ajatus kuulosti hyvältä, mutta hän halusi kysyä naisensa mielipidettä. Eros laittoi käden kaiuttimen päälle ja kertoi uudesta televisio-ohjelmasta.

Maikin mielestä tarjous kannatti hyväksyä. Eros ei ollut oppinut, että naiset eivät tarkoita sitä, mitä sanovat. Hän vastasi Putterille olevansa kiinnostunut.

Kylmä viima kävi läpi Maikin rinnan.

Advertisement