Miksi se taukki ei tajunnut, että hänen ei pitänyt mennä tuohon televisio-ohjelmaan? mietti Maikki Ripsivuo.

Neito katseli 85 tuuman LED-televisiota Eros Mannströmin asunnossa. Se oli Töölössä Kesäkadulla, jossa sijaitsi yksi Helsingin halutuimmista taloyhtiöistä.

Kattohuoneiston ikkunat ulottuivat lattiasta kattoon. Ulkona syysaurinko laskeutui sävyisästi, sisällä myrsky teki tuloaan.

Maikki joi lasin Nipozzano Riserva -punaviiniä yhdellä kulauksella ja kaatoi toisen. Perään meni puoli kiloa Neuhausin suklaakonvehteja. Sekään ei auttanut, vatsaa alkoi kivistää.

Maikki pyyhki sormensa valkoiseen sohvaan. Viikon kamalin hetki oli alkamassa.

Televisiosta tuli Gutta Justafsbergin ja Eros Mannströmin tähdittämä Tekee guttaa -kuntoremonttiohjelma, johon tuottaja Putteri Lahomaa oli saanut mukaan julkkisten kerman.

Kohukaunotar Sardina Feikkilehti, liikemies Magnus von Fyrckendorf, poliitikko Hilkka Minerva, talkshow-isäntä Arto Nürnberg, Miss Suomi 1996 Kola Odusoda ja jääkiekkovalmentaja Dummy Tamminen hikoilivat katsojien iloksi.

Osallistujat oli pidetty salassa ennen kauden alkua. Näin oli luotu odotusarvoa, joka vetosi katsojiin ja mainostajiin. Spekulointi nimistä oli luonut ilmiön, joka lähti lentoon päivää ennen ensimmäistä lähetystä, kun toimittaja Kita Vainola oli paljastanut osallistujat.

Tekee guttaa nousi Suomen katsotuimmaksi ohjelmaksi. Taakse jäivät Uutisvuoto, Putous, Tanssii tähtien kanssa ja Vain elämää. Maikin mielestä ohjelma olisi saanut flopata.

Eroksen öljytty ylävartalo oli ohjelman tähti, joka houkutteli naiset ruudun ääreen. Miehet katselivat ohjelmaa kateudesta.

Maikki vihasi sitä, että muilla oli nautintaoikeus hänen omaisuuteensa.

Gutta kosketteli juontajaparinsa lihaksia, vaikka sotki sormensa öljyyn. Kola ei osannut tehdä mitään ilman Eroksen intiimiä opastusta. Hilkan suupielistä valui kuola, kun ohjaaja näytti mallia.

Katsominen oli tuskallista. Siitä huolimatta Maikki ei voinut kuin hämmästellä Hilkan motivaatiota. Poliitikko treenasi kovaa ja noudatti ruokavaliota. Se näkyi ulospäin: vartalo kiinteytyi ja paino putosi.

Katsojat palkitsivat Hilkan, jonka gallup-suosio ampaisi korkeuksiin.

Maikilla ei mennyt yhtä hyvin. Eroksen Yöjuoksukoulun sabotointi oli vienyt ojasta allikkoon. Oli keksittävä jotain, jolla miehen voisi sitoa itseensä ikiajoiksi.

Siihen oli yksi oiva keino.

Maikki päätti jättää pillerit pois. Öljytty adonis tarvitsi ankkurin elämälleen.

Advertisement