10. Julkistuksia

Julkistuksia 1/6

Torimyyjät tekivät kauppaa, lokit varastelivat jäätelöpalloja varomattomilta.

Penny Wartiainen seurasi katoksen alta Kauppatorin kuhinaa ja sekoitti muovilusikalla pahvimukissa tarjoiltua pannukahvia. Lihapiirakat hän oli jättänyt rautavatsoille.

Kummisetä oli kiireinen liikemies ja tapojensa mukaisesti myöhässä. Santsikuppi ehti huveta ennen kuin Magnus von Fyrckendorf saapui paikalle.

Pahoittelujen jälkeen Magnus tiedusteli, mitä kummitytölle kuuluu. Milloin uusi levy julkaistaan?

Ihan kohta, sanoi Penny, mutta musiikki ei ole nyt päällimmäisenä mielessä. Odotan kaksosia, hän kertoi.

Mutta ethän sinä ole naimisissa, Magnus totesi. Penny sanoi olevansa tietoinen siviilisäädystään. Vinkin jälkeen Magnus ymmärsi onnitella.

Magnus tiedusteli, kuka isä on. Penny ei kertonut, koska asiat olivat hieman kesken. Hän lupasi järjestää tapaamisen heti, kun se olisi mahdollista.

 

Julkistuksia 2/6

Seminaarisalin ovet aukenivat, ja avustajat ohjasivat ministeri Hilkka Minervan puhujapönttöön. Siellä odotti virkamiesten valmistelema puhe, jonka Hilkka luki aivan kuin olisi itse sen laatinut.

Jacques Pyrcyrin mielestä Hilkassa oli kaikki huippupoliitikon ainekset: vallanhimo, pelisilmä ja kyky omaksua tietoa nopeasti. Hilkka voisi päästä vieläkin pidemmälle, ellei joku pysäyttäisi häntä.

Ministerillä on valtaa, ajatteli Jacques, mutta sillä on hintansa. Vallankäyttäjä saa päättää suurista asioista kuten linjauksista ja kannanotoista. Pienistä asioista päättivät muut.

Päiväohjelma oli laadittu minuuttiaikataululla. Jopa siirtymiset paikasta käytettiin hyväksi: silloin ministeri briiffattiin seuraavaa tapaamista varten tai hän antoi haastatteluja toimittajille.

Jacques ei ollut havainnut mitään normaalista poikkeavaa. Hilkka tapaili edelleen miehiä, mutta ne hoidettiin diskreetistä, eivätkä suhteet vaarantaneet valtion turvallisuutta.

Kun Hilkan puhe päättyi, yleisö alkoi taputtaa. Jacques totesi toimittajille, että ministeri ei ehdi valitettavasti vastata kysymyksiin.

Jacques mietti, että jos Hilkka touhusi jotain epäilyttää, niin se tapahtui yöaikaan. Hän päätti joku ilta venyttää työpäivänsä tavallista pidemmäksi.

 

Julkistuksia 3/6

Medialle tarjoiltiin cocktail-paloja, kuohuvaa ja maistiaisia uudelta levyltä. Uusi sinkku oli singahtanut radioon ja myyntilistojen kärkeen.

Pennyn mukaan albumi oli uran paras. Niin oli tapana sanoa, koska yleisölle piti antaa syy ostaa levy.

Lähes jokaisessa haastattelussa esitettiin samat kysymykset. Penny vastaili aivan kuin joku olisi tiedustellut asiaa häneltä ensikerran. Se oli osa artistin ammattitaitoa.

Toimittaja oli tällä kertaa havainnut, että laulujen teksteissä käsitellään parisuhdetta. Häntä kiinnosti, kuinka omakohtaisia levyn tarinat olivat.

Penny kertoi ammentavan luonnollisesti omista kokemuksistaan. Toisaalta laululyriikat eivät olleet päiväkirja, josta pystyi tarkistamaan, mitä kotiin kuului.

Sitten seurasi varsinainen uutinen: konserttikiertueen jälkeen Penny jäisi äitiyslomalle.

Kuka on lapsen isä? kysyi Kita Vainola. Artisti ei ainakaan julkisesti seurustellut kenenkään kanssa.

Penny totesi sen olevan yksityisasia. Niinhän sinä luulet, ajatteli Kita.

 

Julkistuksia 4/6

Nahkainen nojatuoli natisi ahterin alla, sikari savutti sormien välissä. Armanjakki pyörähteli lasissa, joka kokosi aromit kirurgin muotoileman nenän aistittavaksi.

Sitten vaistomainen kurkkaus olan yli – näkikö kukaan? Julkisesti Magnus haukkui viihdejournalismia, oman kodin yksityisyydessä hän janosi julkkisjuoruja.

Yksi artikkeli pysäytti selailun. Ja sydämen, hetkeksi.

Kännykkäkameralla otetussa kuvassa Pouilly Veivar ja Eros Mannström roikkuivat puussa.

Kohukaunotar vaihtaa viikset muskeleihin

Kohukaunotar Pouilly Veivarilla ja kuntosaliyrittäjä Eros Mannströmillä on Viihdelehden tietojen mukaan romanttinen suhde. Vispilänkaupan lisäksi kaksikko johtaa konsulttitoimisto FlexMoral Oy:tä. Veivar on tunnettu nopeista liikkeistään miesmaailmasta. Nykyisin hän asuu yhdessä Jacques Pyrcyrin kanssa, ja heillä on yhteinen lapsi. Pari valmistelee häitä, mutta uudet käänteet saattavat muuttaa suunnitelmia. Veivar on ollut aiemmin matkalla alttarilla liikemies Magnus von Fyrckendorfin kanssa, mutta karkasi kesken toimituksen kirkosta Pyrcyrin kanssa. Mannströmin ansioluettelosta löytyy muun muassa lemmenyö julkkistyrkky Sardina Feikkilehden kanssa.

Lehti lensi tulisijaan, leimahti liekkeihin. Magnuksen alahuuli alkoi väpättää ja käsi tapaili pulloa.

 

Julkistuksia 5/6

Jos joltakin oli päässyt unohtumaan, niin Venla-patsaat lasivitriinissä muistuttivat, kuka on television suosituin miesesiintyjä. Arto Nürnberg isännöi ”Artolla on asiaa” -nimistä keskusteluohjelmaa, jota esitettiin parhaaseen katseluaikaan sunnuntai-iltaisin.

Suomen kokoisessa maassa oli hankala löytää joka viikko kolme kiinnostavaa ja ajankohtaista vierasta. Tuotantotiimi sai tehdä tosissaan töitä, jotta ohjelman taso säilyi. Arto oli niin suuri nimi, että jos joku kieltäytyi, niin hänellä oli yleensä hyvä syy.

Tuottaja oli huomannut, että Magnus von Fyrckendorf mainosti omilla kasvoillaan viiksisiirreklinikkaansa. Tavallisesti liikemies vältteli julkisuutta – voisiko hänet houkutella televisioon?

Googlen avulla tuottaja selvitti, että viiksisiirreklinikoita löytyi lähinnä Turkista. Miehet eri puolilta Lähi-itää ja Aasiaa halusivat tuuheammat viikset, koska se on miehisyyden merkki heidän kulttuurissaan. Jos pensselit eivät olleet kunnossa, niin silloin jäi ilman auktoriteettia.

Se, että joku perusti Suomeen viiksisiirreklinikan, oli uutinen. Tuottaja soitti tutulle taloustoimittajalle, jolta sai Magnuksen salaisen numeron. Jos liikemies suostuisi haastatteluun, niin luvassa olisi yllätys, myhäili tuottaja.

 

Julkistuksia 6/6

Kun Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 2011, Jacques oli tuulettanut estoitta. Nyt oltiin yhtä suurten asioiden äärellä: Jacqueline teki ensimmäisen kerran tarpeensa pottaan!

Ilonaiheet muuttuvat elämäntilanteen mukaan, ajatteli Jacques. Haikeus sekoittui iloon, sillä yksi vaihe oli päättymässä ja toinen alkamassa. Se ei liittynyt lapseen mutta sitäkin enemmän äitiin.

Moraali ei ollut Jacquesin suurin vahvuus, mutta johonkin raja oli silti vedettävä. Kaksi avioliittoa ja kaksi perhettä yhtä aikaa oli liikaa.

Ensin Jacques oli aikonut tehdä sen ravintolassa, mutta pelkurit toimivat niin. Yrittävät hillitä toisen tunteita sillä, että ollaan julkisella paikalla.

Lastenhoitaja haki Jacquelinen ja vei Kaivopuistoon leikkimään. Jacques asteli erkkeriin, istahti ikkunalaudalle ja katseli Johanneksen kirkkoa, jonka tornit kurkottivat taivaaseen.

Ei menisi kauaa, kun Pouilly tulisi töistä. Jacques oli päättänyt puhuta totta, vaikka totuus ei kestänyt päivänvaloa. Odotellessa hän silmäili Viihdelehden uutisotsikot puhelimestaan.

Maailma ei ollut sen jälkeen mustavalkoinen – jos se sitä koskaan oli ollutkaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s