13. Suhteessa

Suhteessa 1/6

Musta virka-auto odotti Armfeltinkadulla. Jakkupuku näytti moitteettomalta, tarkisti Hilkka Minerva peilistä. Valta sai kenet tahansa näyttämään ulkonäköänsä paremmalta.

Minuuttiaikataulutettu työpäivä oli alkamaisillaan.

Yöunet olivat jääneet vähiin, mutta Hilkka oli silti täynnä energiaa. Sitä tarvittiin, jotta ajatukset sai suunnattua Suomen ulkopolitiikkaan.

Poliittinen valtiosihteeri Veli Hyvönen odotti autossa valmiina briiffaamaan ministerin eduskunnan kyselytuntia varten. Oppositio räksytti virkansa puolesta, ministeri vastaili samasta syystä.

Helppoa kuin miehen iskeminen, ajatteli Hilkka. Koko virkamieskoneisto työsti tietoa ministerin tueksi, oppositio puuhasteli puoluetoimistolla argumenttiensa kanssa.

Hilkka oli juuri siinä asemassa, johon oli pyrkinyt. Jos suhde FSB:n agentin kanssa tulisi julki, niin se olisi molempien uran loppu.

Hinta oli liian kova. Vai oliko?

 

Suhteessa 2/6

Tilanne olisi voinut olla huonompikin. Kylpyhuoneessa oli kaksi kaappia, ja toisesta oli varattu yksi pieni hylly miestä varten. Muut hyllyt olivat naisellisen huollon kannalta välttämättömien tuotteiden hallussa.

Jacques Pyrcyr asetteli viiksivahan, partaveden ja parranajovälineet riviin. Tavarat oli kannettu sisään, nyt niille piti löytää paikka.

Audi TT oli parkissa Väinämöisenkadulle. Jacques ei ollut koskaan asunut Bulevardin pohjoispuolella, joten Etu-Töölö tuntui periferialta. Seuraavaksi hän tekisi muuttoilmoituksen ja hankkisi asukaspysäköintimerkin.

Iltapäivällä pysäköintipaikan löytäminen oli ollut helppoa, mutta kuuden jälkeen parkkipaikan saisi läheltä vain hyvällä tuurilla.

Jacques mietti, että Jacqueline varmasti viihtyisi täällä. Väinämöisen puistossa voisi leikkiä, ja Hietaniemen uimaranta sijaitsi kävelymatkan päässä.

Olohuoneessa Pennyllä oli hienoa kokoelma vinyylilevyjä. Jaccques valitsi The Beatlesin Abbey Roadin levylautaselle.

Bändi oli tehnyt hienon levyn juuri ennen hajoamistaan, joten se sopi hyvin tilanteeseen. Come together, lauloi John Lennon.

Joskus pitää erota, jotta voi tulla yhteen.

 

Suhteessa 3/6

Lukulasit lepäsivät nenän päällä, nuttura kiristi niskassa. Kaksisormijärjestelmä teki työtään, ja kirjoituskone siirsi kirjaimet yksitellen paperille.

Kirkkoherranviraston jono oli kasvanut riittävän pitkäksi, joten kanslisti Ainikki Nuivanen päätti viettää lounastunnin.

Pastori Impi Ilola sattui kävelemään ohi ja kysyi, lähtisikö Ainikki lounaalle. Vastaus oli kielteinen, koska vain toisella olisi ollut hyvää seuraa.

Kotona valmistetut eväät odottivat jääkaapissa.

Ainikki nouti ruuan ja poistui lehmusten reunustamalle Bulevardille. Pyöräilijä erehtyi liikennevaloissa luulemaan, että kävelijöillä oli väistämisvelvollisuus, mutta Ainikki korjasi sen käsityksen.

Tapaamispaikaksi oli sovittu Vanha kirkkopuisto, koska se sijaitsi lähellä kirkkoherranvirastoa. Ainikki piti enemmän kansan suussa kulkevasta Ruttopuisto-nimestä, koska siinä oli enemmän luonnetta.

Ainikki istahti puistonpenkille ja kaivoi esiin punaisen maidon ja voipaperiin käärityt muna-anjovisleivät. Kolmosen ratikka pysähtyi ravintola Klaus K:n eteen, ja pukumies jäi kyydistä pois.

 

Suhteessa 4/6

”Artolla on asiaa” -keskusteluohjelman tapahtumat puhuttivat, koska lehdistöllä ei ollut parempia puheenaiheita. Myös sosiaalisen median kiusanhenget ottivat kaiken irti aiheesta.

Viiksisiirreklinikan uhreille järjestettiin kriisiapua, mutta Magnus von Fyrckendorf sai selvitä yksin. Kummisetä tarvitsi tukea, ajatteli Penny Wartiainen ja soitti.

Penny kysyi kuulumisia. Ei kovin hyvää, sanoi Magnus. Haisunäädän karvat olivat lähteneet, mutta häpeä oli tiukemmassa. Pennyn mukaan koko asia kannatti unohtaa.

Magnus tiedusteli, miten odotus sujui. Penny ei voinut enää pahoin. Kaksosten liikkeet tuntuivat siltä kuin joku olisi sivellyt sormenpäillä vatsan sisäpintaa.

Penny kertoi, että parisuhdeasiat olivat nyt kunnossa, ja kaksosten isä halusi tavata kummisedän. Kunpa Penny olisi löytänyt arvoisensa miehen, ajatteli Magnus.

Tapaamispaikaksi sovittiin Kauppatori niin kuin heillä oli tapana.

 

Suhteessa 5/6

Kaikki uutisen tiedot oli vahvistettu, joten oli aika siirtyä suunnitelman toiseen vaiheeseen. Viihdetoimittaja Kita Vainola oli tyytyväinen omaan erinomaisuuteensa.

Ensin tähtitoimittaja oli paljastanut, että Pouilly Veivar oli vehdannut Jacques Pyrcyrin selän takana Eros Mannströmin kanssa. Pouilly oli profiloitunut perheen rikkojana.

Seuraavaksi kansa saisi tietää, ettei Jacques ollut viaton. Perheprojekti Penny Wartiaisen kanssa oli laskelmien mukaan käynnistynyt jo aikaisemmin. Syyttävä sormi sai uuden kohteen.

Kita halusi Jacquesin kommentin juttuun ennen kuin laittaisi sen ulos. Hän ei perustanut journalistin ohjeista, mutta päätti kuitenkin antaa asianosaisille mahdollisuuden sanoa sanansa.

Jacques ei kuulostanut puhelimessa ilahtuneelta, eikä luvannut kommentoida asiaa. Sen sijaan hän ehdotti, että julkaisua lykättäisiin. Siinä tapauksessa pitäisi saada jotain vastineeksi, totesi Kita.

Jacques muistutti, että viime kerran jälkeen toimittaja palkittiin vuoden journalistina. Kita myönsi näin käyneen ja lupasi odottaa mutta ei pitkään.

 

Suhteessa 6/6

Taksikuskeilla oli tolpalla aikaa jutella, koska ravintolat eivät vielä olleet purkaneet asiakkaitaan ulos.

Jaskan grilliltä sai purtavaa ja mittariautoilta kyydin, jos sellaiseen oli tarvetta.

Teekkarin erikoinen ja maito, sanoi Suojelupoliisin ylietsivä Jalmari Kahle. Valkosipulia ei tarvinnut säästellä. Jacques Pyrcyr tilasi Tiitisen ja maidon sekä toivoi, että mausteita laitetaan kevyellä kädellä.

Kun annokset valmistuivat, miehet siirtyivät Museonpuistoon aterioimaan.

Jacques kertoi ministerin yöllisestä kohtaamisesta vieraan valtion tiedustelu-upseerin kanssa. Toiminta vaikutti suunnitelmalliselta ja säännölliseltä, koska sitä varten oli järjesty huoneisto.

Jalmari sanoi Hilkan olevan niin fiksu, että tämä varmasti tiesi Boris Gigolovin taustat. Ministeri ei voi tapailla vakoilijoita, mutta se ei saa tulla julki.

Sotku pitäisi siivota toisella tavalla, sanoi Jalmari. Jacquesilla olisi siinä oma roolinsa.

Virkamiehet ja poliitikot ottivat ylietsivää päähän. Porukka lörpötteli kaikki salaisuudet, jos joku oli valmis kuuntelemaan. Suojelupoliisi sai juosta perässä korjaamassa vahingot.

Jalmari tilasi toisen Teekkarin erikoisen, koska nälkä ei ollut lähtenyt ensimmäisestä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s