16. Sitoumuksia

Sitoumuksia 1/6

Dobermanni murisi hampaat paljaana ennen kuin tunnisti tulijan. Göbbels juoksi Boris Gigolovin luokse ja olisi heiluttanut häntäänsä, ellei se olisi typistetty.

Boris otti toisella kädellä kiinni kaulapannasta ja toisella rapsutti Göbin kaulaa. Naapurit pelkäsivät koiraa, mutta Boris tiesi, että emäntää kannatti pelätä enemmän.

Jätitkö auton riittävän kauaksi? Seurasiko kukaan? kysyi Ainikki Nuivanen.

Boris tunsi itsensä pikkupojaksi vakuuttaessaan, että auto oli turvallisen matkan päässä ja varjostajat oli karistettu kannoilta.

Ainikki antoi kääntyväteräisen oksasahan käteen ja käski leikkaamaan omenapuiden oksat. Sen jälkeen voisi hakea vajasta maalia ja pensselin ja maalata aidan. Myös vesikourut pitäisi puhdistaa roskista.

Terassin lepotuoli houkutteli Ainikin luokseen. Tarjoiluvaunussa oli kannullinen sangriaa ja naistenlehtiä. Göbi laski päänsä emännän jalkojen päälle.

Boris tiesi, että edessä oli pitkä ja raskas ilta.

 

Sitoumuksia 2/6

Punainen kauluspaita, keltainen neuleliivi ja vihreät chinos-housut. Magnus von Fyrckendorf muistutti erehdyttävästi liikennevalopylvästä.

Feren miestenvaateliikkeen henkilökunta yritti hienovaraista interventiota, mutta makutuomari Sardina Feikkilehti oli horjumaton. Myyjän ei auttanut muu kuin kohotella kulmiaan.

Kun Magnus kaivoi kassalla esiin American Expressin Black Cardin, Sardina ei voinut olla huokaamatta. Se oli kauneinta, mitä hän oli koskaan nähnyt. Korttia ei voinut erikseen hakea, vaan se luovutettiin valikoiduille.

Ulkona Bulevardilla Magnus varovaisesti kummasteli asukokonaisuutta.

Sardina valisti, että tärkeintä oli erottua joukosta. Siinä hyvä maku vain haittasi. Tärkeintä oli se, miten asua kantoi. Jos oli riittävän itsevarma, muut kyllä seurasivat perässä.

Sama lainalaisuus päti myös haisunäätäviiksiin, selitti Sardina. Niistä oli mahdollista luoda trendituote, kunhan Magnuksen itsetunto ja julkisuuskuva saataisiin kuntoon.

Sardina kysyi, oliko Magnus valmis sitoutumaan projektiin.

 

Sitoumuksia 3/6

Mitä tapahtui? kysyi lääkäri. Penny Wartiainen kertoi.

Salli Alatie kirjoitti kaiken ylös tietokoneelle.  Kun asiat dokumentoi huolellisesti, niihin oli helppo palata myöhemmin. Sallin mielestä lääketiedettä ei sopinut harjoittaa muistinvaraisesti.

Kertomuksen ja tutkimuksen perusteella tapaus vaikutti selvältä: tekemiseen tottunut esikoistaan tai tässä tapauksessa esikoisiaan odottava ei osannut hiljentää tahtiaan.

Salli selitti, että kaksosraskaus on äidille fyysisesti raskaampaa kuin yhden odottaminen. Äitiyslomalle jäätiin aikaisemmin, ja monikkolapset syntyivät usein ennen laskettua aikaa.

Keho toimii yliteholla monikkoraskauden aikana, kertoi Salli. Migreenikohtaus oli viesti, että piti ottaa rauhallisemmin. Mikäli vauhti ei hiljenisi, se vaarantaisi äidin ja lasten hyvinvoinnin.

Penny oli tottunut tekemään uraansa koskevat päätökset. Nyt tuntui siltä, että oli ulkopuolisten voimien vietävänä.

 

Sitoumuksia 4/6

Kunnianhimoiset poliitikot haluavat jäädä historiankirjoihin. Hilkka Minerva mieli tulla muistetuksi suurena ulkopoliittisena ajattelijana, mutta nykytilanteen varjossa se oli turha toive.

Vonkaus-gate oli paisunut siinä määrin, ettei toimittajien asialistalle mahtunut muita kysymyksiä, mikä haittasi hallituksen työskentelyä.

Pääministeri oli ilmoittanut, että oli aika astua syrjään. Rivikansanedustaja Minerva sai luvan pysyä poissa julkisuudessa.

Äänestäjät saisivat seuraavissa vaaleissa arvioida uskottavuuden. Tunnetusti äänestäjien muisti oli lyhyt, joten ura oli mahdollista pelastaa.

Hilkka hoiti ulkoministerin virkahuoneessa viimeisen tehtävänsä: allekirjoitti eroilmoituksen.

Ministerin posti oli ollut unelmatyö, mutta nyt se oli ohi. Huomisesta lähtien ei ollut asiaa sisäpiiriin, jota informoitiin kaikesta tärkeästä, mitä tapahtui suomalaisessa yhteiskunnassa.

Minä palaan huipulle, päätti Hilkka. Sitä odotellessa voisi huolehtia, että eräs kauneuskilpailija saisi keskittyä varastonmiehen tehtäviinsä ja unohtaa haaveet mallinurasta.

.

Sitoumuksia 5/6

Kesäaurinko oli tehnyt sen, mitä sillä oli tapana tehdä: houkutellut kaupunkilaiset puistoihin ja rannoille. Töölönlahden ympäri kulkeva jalankulku- ja pyörätie oli täynnä ulkoilijoita.

Pouilly Veivar oli ollut varma, että tiukat juoksutrikoot kääntävät päät. Niinhän ne olivat, mutta miesten päät eivät kääntyneet samaan tahtiin kuin naisten.

Eros Mannströmin rintalihakset jännittyivät rytmikkäästi juoksuaskeleiden tahdissa. Aurinkosäteet heijastuivat vartalosta, joka oli muokattu raudalla ja viimeistelty öljyllä.

Lyhtypylväät muodostivat turvallisuusriskin, koska vastaantulevat naiset kävelivät niitä päin.

Pouilly oli imarreltu, koska muut kuolasit hänen miehensä perään. Toisaalta itsetunto koki kolhun, koska hän oli tottunut olemaan huomion keskipisteenä.

 

Sitoumuksia 6/6

Kookkaaksi kaveriksi Jalmari Kahle liikkui kevyesti nyrkkeilysäkin ympärillä. Suorat ja koukut lähtivät rennosti hyvästä asennosta ja putosivat raskaina maaliinsa.

Jacques Pyrcyr arveli, että lyöntitekniikkaa oli hiottu salilla kerran jos toisenkin.

Suojelupoliisin henkilökunnan kuntosali sijaitsi kellarikerroksessa. Jalmari oli kutsunut Jacquesin treenaamaan ja keskustelemaan tulevaisuudesta.

Voimaharjoitusosiossa kaksikko teki kolme kympin sarjaa maastavetoa. Sen jälkeen oli vuorossa kuntopiiri: 1 500 metriä suotulaitteessa, 50 etuheilautusta kahvakuulalla ja 25 etunojahyppyä aikaa vastaan.

Vastoin odotuksia Jalmari ei saanutkaan sydänkohtausta, vaikka jäi maahan puuskuttamaan.  Ei lainkaan huono suoritus, sanoi Jacques ja otti huikan juomapullosta. Jalmari ei kiistänyt arviota.

Sinä selvisit hyvin peitetehtävästä, totesi Jalmari hengityksen tasaannuttua. Hän kysyi, oliko mielessä käväissyt vakituisempi pesti Suojelupoliisin palveluksessa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s