17. Tapaamisia

Tapaamisia 1/6

Gimme danger little stanger, vaati Iggy Pop & the Stooges sisällä. Ulkona Punavuori pukeutui punaisiin pipoihin, pillifarkkuihin ja Buddy Holly -tyylisiin silmälaseihin.

Hilkka Minervan kalenterissa oli toisella tavalla tilaa kuin ministerinä ollessa. Verkkaisessa rytmissä oli omat puolensa, mutta kiire sähköisti tekemisen ja sai sen tuntumaan tärkeältä.

Huipulla oli helppo olla, koska kaikki hakeutuivat ministerin seuraan. Suhteiden ylläpitäminen oli sitä, että valitsi itselleen hyödyllisimmät tapaamiset.

Myös kansanedustajaa pyydettiin moneen paikkaan, mutta useimmiten paikallisiin pikkutapahtumiin, joista saatava hyöty oli pieni. Hilkka sai tehdä tosissaan töitä, jotta pysyi äänestäjien mielessä.

Hilkalla ja Boris Gigolovilla oli vakiopäivä, milloin he tapasivat Merimiehenkadun asunnossa. Säännönmukaisuus altisti kiinnijäämiselle, mutta järjestelyiden kannalta se oli kätevintä.

Kohta selviäisi, oliko Boris ollut kiinnostunut ministeristä vai naisesta.

Punaviini oli avattu hyvissä ajoin hengittämään, juustot olivat lämpiämässä tarjottimella. Hilkka nosti kaksi Villeroy & Bochin punaviinilasia pöydälle.

Avain kävi ulko-oven lukossa. Hymy nousi Hilkan kasvoille.

 

Tapaamisia 2/6

Kampin terminaali oli liikenteen solmukohta, joka vastaanotti ja lähetti kulkijat tiehensä. Siinä sivussa markkinatalous pullisteli muskeleitaan. Mainokset loivat tarpeita, joita kaupat ja kahvilat tyydyttivät.

Kaupallisesta maanittelusta huolimatta Eros Mannströmin ostovoima pysyi lompakossa.

Suoraan sanottuna vähän harmitti. Väitöskirja ja triathlonin SM-kulta olivat virstanpylväitä, mutta hienoin saavutus oli ollut naisen vieminen Jacques Pyrcyriltä.

Se ilo oli viety.

Ilman Sherlock Holmesin kykyjä pystyi päättelemään, kuka oli saattanut Penny Wartiaisen siunattuun tilaan, vaikka oli asunut Pouillyn kanssa.

Eros oli pitänyt Jacquesia puhdasoppisena opportunistina, mutta lavaepisodi viittasi siihen, että myös muut motiivit liikuttivat kilpakumppania.

Jacqueline auttoi Eroksen ajatuksista tähän hetkeen. Tyttö pyysi ottamaan paidan pois ja sillä tavalla hassusti hytkyttämään rintalihaksia.

Eros empi hetken, vaikka julkinen paljastelu ei ollut täysin vierasta. Ostoskeskus oli suhteellisen vilkas paikka, siitä huolimatta hän veti paidan pään yli.

Lapsen nauru tarttui, eikä Eros miettinyt, kuka oli saanut kenet ja missä järjestyksessä.

Silloin Pouilly Veivar palasi Stockmann Beautystä mukanaan kaksi kassia täynnä kosmetiikkaa. Hän käski laittaa paidan takaisin päälle ja käyttäytyä kuin aikuinen.

 

Tapaamisia 3/6

Jalankulkijat taittoivat matkaansa tietämättä, että paikalla oli aikanaan punottu köysiä. Ratakatu oli saanut nimensä paikalla sijainneen tehtaan köysiradasta.

Tiedustelualan ammattilaisia lukuun ottamatta kukaan ei tiennyt tarkalleen, mitä Ratakatu 12 katutasossa tehtiin.  Ikkunat oli päällystetty kalvoilla, joiden läpi näki ulos mutta ei sisään.

Valvontakamerat taltioivat liikkumiset, ja kasvojen tunnistusohjelma haki henkilötiedot automaattisesti viranomaisrekistereistä. Mikäli kulki usein ilman syytä Suojelupoliisin kulmilla, joutui erityistarkkailuun.

Jacques Pyrcyrin tehtäviin ei kuulunut rakennuksen turvallisuudesta huolehtiminen, mutta hänen työtilansa sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa. Samassa huoneessa työskenteli kaksi muuta analyytikkoa.

Työ oli älyllisesti mielenkiintoista: analyytikot yhdistelivät eri lähteistä kerättyä tietoa tilannekuvaksi, jonka perusteella johto valitsi toimintalinjat.

Jacques käytti mielellään päätään, mutta kaipasi silti enemmän toimintaa. Jos työnantaja ei sitä tarjonnut, niin tekemistä voisi keksiä itsekin. Illalla voisi seurata Boris Gigolovia omaksi ilokseen.

Tapailiko naapurin tiedustelumies vielä ex-ministeriä?

 

Tapaamisia 4/6

Glamour ei ollut ensimmäinen sana, joka tuli mieleen, kun seurasi suomalaisia seurapiiritapahtumia. Touhu muistutti enemmän koulun kevätjuhlia kuin Oscar-gaalaa, jonne kutsuvieraat mielikuvissaan matkasivat.

Magnus von Fyrckendorf oli ensimmäistä kertaa mukana kotimaisen elokuvan ensi-illassa. Hän olisi halunnut laittaa päälle smokin, mutta Sardina Feikkilehti ei ollut antanut.

Mustavalkoraidalliset pillifarkut, vaaleanpunainen poolo ja oranssi slipover eivät olleet Magnuksen oma valinta. Kokonaisuuden viimeisteli kolme kiloa Thomas Sabon koruja.

Punainen matto ohjasi kutsutut sisään ja kertoi medialla, kuka oli tärkeä. Ilman vieressä häärivää elokuvayhtiön PR-ihmistä toimittajat eivät olisi tunnistaneet kaikkia kutsuvieraita.

Magnus ja Sardina astuivat ulos limusiinista. Salamavalot saivat uuden, isomman vaihteen. Silikonipommi oli tuttu tyrkky, mutta liikemies ei ollut aikaisemmin näyttäytynyt julkkiskarkeloissa.

Punaisella matolla tapahtumat saivat suunnitellut käänteen. Sardina nappasi pillifarkkujen osittain peittämästä pakarasta kiinni ja suuteli Magnusta suulle.  Valokuvaajat eivät jääneet toimettomiksi.

Näytöksen jälkeen Magnus tiedusteli, oliko seuralainen nauttinut äskeisestä ihanuudesta. Sardina mietti, ettei kukaan täysjärkinen nainen halunnut haisunäädän karvoja huuliensa lähelle.

 

Tapaamisia 5/6

Rakennekynnet nakuttivat pöydän pintaa, jonka päälle lepäsi Hermésin käsilaukku. Burberryn trenssi roikkui tuolin selkänojalla, Chanelin jakkupuku korosti kantajansa muotoja.

Pouilly Veivar tilasi puolikkaan bebé-leivoksen ja espresson. Jacques Pyrcyrin teki mieli rohkaisuryyppyä, mutta tilasi talon kahvin.

Ekbergin kahvilan tarjoilija hymyili, Jacquesia ei paljon hymyilyttänyt.

Oli sovittu, että lapsiprojekti Penny Wartiaisen kanssa ei saanut tulla julki, koska Pouilly ei halunnut olla petetty nainen. Vastineeksi Jacquelinen huoltajuudesta sovittaisiin sovussa.

Lupaus ei sitten ihan pitänyt, totesi Pouilly. Sillä oli seuraamuksia.

Jacques ei voinut omasta mielestään siinä tilanteessa jäädä toimettomaksi. Pouilly arveli, että kyllä joku muukin olisi ehtinyt laulajattaren avuksi esiintymislavalle.

Pouilly halusi hyvityksen sopimusrikkomuksesta.

Jacques saisi viettää kylpyläviikonlopun tyttärensä ja tämän äidin kanssa. Jos se ei onnistuisi, Jacquelinen tapaamiset olisivat hyvin hankalasti järjestettävissä.

Miten ihmeessä selitän tällaisen viikonlopun Pennylle? kysyi Jacques. Pouilly oli varma, että Jacques keksisi jonkinlaisen selityksen.

 

Tapaamisia 6/6

Tuusulanväylä oli ehtinyt saatella työmatkalaiset kotiinsa. Autoja liikkui tasaiseen tahtiin, mutta ei enää ruuhkaksi asti.

Jacques oli pysähtynyt tien varteen lukeakseen karttaa. Samalla hän seurasi taustapeilistä takaa tulevia autoja. Hätävilkut vilkkuivat.

Oli ollut pakko arvata ennalta Boris Gigolovin ajoreitti. Jos halusi varjostaa huomaamatta, tarvittiin kolmen auton yhteispeliä. Jacques oli liikkeellä yksi, joten oli pakko ottaa riskejä.

Boris oli hidastellut ja kiihdytellyt arvaamattomasti kehä ykkösellä. Jacques oli ohittanut ja ennakoinut matkan suunnan.

Harmaa Skoda Octavia ilmestyi peruutuspeiliin. Hyvästä tuurista ole haittaa, ajatteli Jacques.

Boris kääntyi Tuomarinkylän liittymästä ja suuntasi liikenneympyrästä kohti Torpparinmäkeä. Hän pysäköi kadulle ja otti takakontista 50 kilon multasäkin kantoon.

Jacques ajoi ohi ja pysäköi seuraavalle sivukadulle. Jalan varjostaminen oli helppoa, koska Boris puuskutti taakan alla eikä jaksanut olla valppaana.

Hiki valui noroina, kun kantojuhta hoiperteli omakotitalon portista sisään. Jacques odotti hetken ja kävi tarkistamassa postilaatikon. Nuivanen oli tuttu nimi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s