19. jakso

19. jakso 1/6

Jumala ja kirurgi olivat tehneet hyvää työtä. Sitä Jacques Pyrcyr ei voinut olla huomaamatta, sillä Pouilly Veivarin bikinit paljastivat enemmän kuin peittivät.

Poikamiehet katselivat Pouillya avoimesti, aviomiehet puolisoiltaan salaa. Jacquesin teki mieli muistuttaa, että moinen käytös oli sopimatonta, mutta ymmärsi, että juuri sitä häneltä odotettiin.

Kylpylän lastenallas oli täynnä elämäniloa. Lapsivedessä elämä alkaa, siksi lapset viihtyvät vedessä, pohti Jacques.

Jacqueline keskeytti mietiskelyn, koska halusi laskea liukumäkeä. Isä auttoi tyttären ylös portaita, ja pienen kannustuksen jälkeen Jacqueline laski alas. Sen jälkeen laskemiselle ei tullut loppua.

Pouilly keinahteli Jacquesin luokse ja korjasi viiksiä, jotka eivät olleet ojennuksessa. Jacques puolestaan nosti bikinin yläosan olkainta, joka oli valahtanut olkavarren päälle.

Sinä olet hyvä isä, paras Jacquelinelle, kuiskasi Pouilly Jacquesin korvaan.

 

19. jakso 2/6

Nöyryys ei kuulunut Boris Gigolovin hyveisiin, mutta jotain sitä muistuttavaa puski pintaan.

Selkä on kuin Jumala, se laittaa isonkin miehen polvilleen, jos sille päälle sattuu, mietti Boris.

Jumalanäidin ikoni katseli seinältä, mutta ei tullut apuun.

Mikäli jälkikasvua olisi kertynyt, se olisi oppinut kirosanoja. Ylävartalo oli vääntynyt vinoon, koska nikamien toimintahäiriö oli kiristänyt lihakset kramppiin.

Uni oli jäänyt vähiin, ja sängystä nouseminen oli tuskaa.

Hydra Energetic Xtreme -seerumi lupasi vähentää väsymyksen merkkejä, mutta ainakaan maallikko ei huomannut eroa. Samat silmäpussit katsoivat peilistä takaisin.

Boris arveli olevansa hyödytön toimistolla. Selkä oli niksahtanut työtehtävissä, joten työterveyshuollosta saisi kipulääkettä, relaksanttia ja sairaslomaa.

Värväysoperaatio oli ollut koko uran kamalin. Kohteena oli kirkkoherranviraston kanslisti, jolta piti hankkia henkilötietoja peitehenkilöllisyyksien luomista varten.

Vastineeksi tiedoista agentti oli joutunut raatamaan kohteen puutarhassa kuin orja. Selkä oli mennyt, kun oli pitänyt siirtää satakiloinen rajakivi naapurin puolelle.

 

19. jakso 3/6

Sviitin toisesta makuuhuoneesta kuului lapsen unituhinaa. Jacques Pyrcyr himmensi valot portaattomasta kytkimestä.

Varasit huoneen, jossa on parisänky, totesi Jacques. Pouilly Veivarin mukaan muita ei ollut vapaana.

Jacques arveli, että hotelli ei ollut loppuunmyyty. Pouilly tarkensi, että tarkoituksenmukaisia huoneita ei ollut saatavilla.

Mikä tarkoitus tässä mahtoi olla takana? uteli Jacques.

Sitä sinä voit vapaasti arvuutella, kun minä käyn vaihtamassa mukavampaa päälle, sanoi Pouilly.

Jacques kävi sillä välin tarkistamassa, oliko Jacquelinella kaikki hyvin. Tyttö oli potkinut peiton pois päältään, mutta unilelu oli tukevasta kainalossa.

Jacques peitteli lapsen ja palasi sitten aikuisten asioihin.

Pouilly oli ehtinyt pujahtaa vuoteeseen. Sinne Jacques oli matkalla, kun iPhone värisi yöpöydällä ja viesti näytöllä kertoi, että kyyti synnytyslaitokselle olisi tarpeen.

Anteeksi, mutta minun on nyt pakko mennä.

 

19. jakso 4/6

Kello oli puoli neljä, ja ravintola vilkutti valoja. Kovin moni ei tilansa puolesta tarvinnut lisää juotavaa, mutta valomerkki aiheutti ryntäyksen baaritiskille.

Maikki Ripsivuo räpsytteli silmiään, ja irtoripset kävivät kuin tuulivoimalan lavat. Eros Mannström olisi voinut vannoa tuntevansa kevyen ilmavirran kasvoillaan.

Elämänsä aikana Eros oli ihastunut moniin ruumiinosiin, mutta Maikin silmät olivat ainutlaatuiset. Ne olivat suuret kuin Bambilla ja syntiset kuin Mae Westilla.

Maikki oli sijoittanut itsensä sille etäisyydelle, joka oli varattu intiimissä suhteessa oleville. Tukka heilahti, vitsit naurattivat ja käsi vieraili säännöllisesti lihaksia ihmettelemässä.

Mielessä ehti käydä, että oliko mies hidasälyinen, kun selvät viestit eivät menneet perille. Sitten epäilykset haihtuivat.

Eros tiedusteli, missä kaunokainen asui. Koska asumukset sijaitsivat samalla suunnalla, heidän kannattaisi ottaa yhteinen taksi. Maikin mielestä se oli erinomainen ajatus.

 

19. jakso 5/6

Kuusisaari heräili omaan tahtiinsa aamuun. Magnus von Fyrckendorf katseli talonsa terassilta Seurasaarenselälle, jossa innokkaimmat melojat olivat jo liikkeellä.

Hovimestari kantoi maitokahvin, kroissantit ja hedelmäsalaatin pöytään. Voisarvet oli voideltu majoneesilla, ja täytteenä oli jäävuorisalaattia, tomaattia, punasipulia ja valkohomejuustoa.

Rauhan rikkoi porttipuhelimen ääni. Hovimestari ilmoitti, että neiti Sardina Feikkilehti oli saapunut. Magnus sitoi aamutakkinsa kiinni ja kehotti noutamaan vieraan.

Magnus oli pohtinut, mitä Sardinan kanssa pitäisi tehdä. Johtopäätös oli saavutettu ja sen mukaisesti toimittaisiin.

Hovimestari ohjasi vieraan terassille. Magnus nousi ylös ja auttoi neitoa tuolin kanssa. Sardina kiitti avusta ja varmisti, ettei antelias kaula-aukko jäänyt huomaamatta.

Miksi kutsuit minut tänne? kysyi Sardina.

Magnus oli järjestänyt tapaamisen, koska hänellä oli kysyttävää. Haisunäätäviiksien kunnia oli palautettu, ja viiksisiirreklinikka teki hyvää tulosta. Se oli Sardinan ansiota.

Tulisitko viiksisiirreklinikan markkinointijohtajaksi? tiedusteli Magnus.

Sardina piti tarjousta houkuttelevana, mutta halusi miettiä asiaa muutaman päivän. Suostumus oli muodollisuus, molemmat tiesivät sen.

 

19. jakso 6/6

Lyhin reitti kylpylähotelli Flamingosta Töölöön oli selkeä: ensin Tuusulanväylää pitkin Helsinkiin ja Vallilaan, siellä Mäkelänkadulta Sturenkadulle ja kaupungin läpi idästä länteen.

Jacques Pyrcyr sulki autoradion, koska se häiritsi keskittymistä. Syntymän ihme oli jo kerran koettu, mutta silti jännitystä ei voinut välttää.

Toisaalta olo oli helpottunut, koska ei tarvinnut taiteilla nykyisen ja entisen välillä. Ajoitus ei olisi voinut parempi, ja se pani miettimään sattuman osuutta asiaan.

Jacques jätti Ford S-Maxin oveen eteen keskelle Väinämöisenkatua ja juoksi sisään. Audi TT:n urheilullisuus oli vaihtunut perheauton käytännöllisyyteen.

Penny kehotti ottamaan rauhallisemmin, koska vielä ei ollut tarvetta lähteä synnytyslaitokselle. Hän oli arvellut, että Jacques tarvitsi pientä taukoa viettelysten keskeltä. Jacques ei ollut viettelyä havainnut, mutta pienestä keskeytyksestä ei silti ollut haittaa.

Hyvä parisuhde perustui yhteispeliin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s