3. Kilpailija

Kilpailija 1/6

Ilmoitus Kosmoksen ovessa kertoi, että ravintola oli varattu yksityistilaisuutta varten. Kanta-asiakkaat kääntyivät pettyneitä pois, mutta Jacques Pyrcyr astui sisään.

Kello oli puoli kahdeksan perjantai-iltana, ja Helsinki valmistautui viikonloppuun. Juhlijat olivat matkalla baareihin ja pubeihin hakemaan vauhtia.

Vahtimestari otti Jacquesin takin ja ohjasi ravintolasaliin. Valkoiset liinat peittivät pöydät, joiden päällä oli samppanjapulloja.

Pouilly toivotti Jacquesin tervetulleeksi maistelutilaisuuteen.

Vesterinen yhtyeineen oli saapunut yksityiskeikalle. Kun Intiaanit-kappaleen ensitahdit halkoivat ilmaa, Jacques kysyi, lähtisikö kaunis neito tanssimaan.

Sommelier avasi Krug Clos du Mesnil 1998 -pullon. Jacques saattoi keinahtelevan naisensa tanssiin.

 

Kilpailija 2/6

Pikeepaita liimautui selkään kiinni, laikut kasvoivat kainaloiden ympärillä ja shortsien saumat hinkkasivat ihon irti nivusista. Bahaman liittovaltio hiosti ihmistä muttei varallisuutta.

Magnus von Fyrckendorf olisi mieluummin viettänyt aikaansa Rukan kelohonkapalatsissa, mutta verottajan ahdasmielisyyden vuoksi hän oli vaihtanut ilmastoa.

Rahoilla oli hyvä olla Nassaussa, joten myös Magnuksella oli hyvä olo.

Puhelin piippasi vyölaukussa. Siellä Hilkka Minerva kyseli neuvoja.

Magnus ei ymmärtänyt, mitä naiset näkivät Jacquesissa. Hänen pankkitilinsä oli paljon komeampi kuin vahatut viikset.

No, hänellä oli Hilkan kanssa yhteinen intressi. Jotain pitäisi keksiä.

Magnus siveli uutta nenänvarttansa. Naisen vuoksi hän oli käynyt kauneuskirurgin vastaanotolla ja luopunut kuuluisasta von Fyrckendorfin klyyvarista.

Seuraava etappi olisi Turkki, koska sieltä löytyi viiksisiirteisiin erikoistuneita klinikkoja.

 

Kilpailija 3/6

Kaivopuiston sydämessä taaperot taputtelivat lapioilla ämpäreitä. Vanhemmat maanittelivat, että älä tule paha kakku, tule hyvä kakku.

Ketterimmät kiipeilivät merikäärmeen päällä, joka sukelsi maankamaraan ja työnsi päänsä takaisin pinnalle.

Jacques otti Jacquelinen syliinsä ja laski tyttärensä kanssa liukumäkeä alas. Pouilly oli kaupungilla, koska äidin luottokortti kaipasi omaa aikaa.

Liukumäen päässä Jacques nousi ylös, mutta saman tien häneltä meni jalat alta: jotakin kaunista, eteeristä, etäisesti tuttua asteli ohi ja pysähtyi.

Granbulla Gymnasietin pihamaan tapahtumat palasivat mieleen. Se oli ainoa kerta, kun Jacques oli joutunut jälki-istuntoon kouluaikoina.

Toinen poika oli loukannut tytön kunniaa, joten Jacques oli haastanut kaverin tappeluun. Välituntivalvoja oli ehtinyt väliin, joten tasapeli oli ollut virallinen lopputulos.

Tyttö oli myöhemmin kiittänyt suudelmalla mutta joutunut pian vaihtamaan koulua, kun perhe muutti toiselle paikkakunnalle.

 

Kilpailija 4/6

Penny Wartiaisen musiikki myi niin hyvin, ettei hän voinut liikkua tulematta tunnistetuksi. Laulaja ei valittanut, koska oli itse valinnut uransa. Siitä huolimatta hän piti kiinni yksityisyydestään.

Päivittäiset kävelyretket Kaivopuistossa toivat vaihtelua uuden levyn viimeistelyyn.

Keikat, PR-esiintymiset ja studiotyö veivät kaiken ajan. Aina välillä Penny mietti, että elämässä voisi olla jotain enemmän. Hän pysähtyi katsomaan puistossa leikkiviä lapsia.

Kiharapäisen pikkutytön ilo oli niin tarttuvaa, kun hän laski isänsä kanssa liukumäkeä, ettei Penny voinut olla hymyilemättä.

Tyttö juoksi Pennyn luokse ja kysyi, tulisiko täti leikkimään. Penny sanoi, ettei häntä oltu aikaisemmin kutsuttu tädiksi. Kyllä hetken ehtisi, jos se isälle sopisi.

Silloin Penny tunnisti Jacquesin. He vaihtoivat kuulumiset, mutta se ei kestänyt kauaa, koska Jacqueline halusi leikkiä hippaa.

Ennen kuin Pennyn piti lähteä, Jacques kysyi, lähdettäisiinkö joskus kahville.

Penny katsoi Jacquesin vasemman käden nimettömässä olevaa sormusta. Hän antoi puhelinnumeronsa. Olihan Jacques juuri ollut oma ritarillinen itsensä ja pelastanut vanhemman rouvan pulasta.

 

Kilpailija 5/6

Chihuahuat Alexandra ja Charles III tutkivat lajitoveriensa lyhtypylvääseen jättämiä viestejä. Elisa Burberryllä ei ollut eläkkeellä kiirettä, joten koirat saivat rauhassa haistella.

Elisa ei nähnyt maastopyörää, joka tuli takaapäin. Hupparipäinen pyöräilijä hidasti, nappasi Chanelin käsilaukun ja kiihdytti täyteen vauhtiin.

– Minun laukkuni. Ottakaa varas kiinni, huusi Elisa.

Laulajatähtösen kanssa keskustellut nuorimies ei jäänyt toimettomaksi. Hän otti puutarhatyöntekijän kädestä haravan ja heitti sen eturenkaan pinnojen väliin.

Polkupyörä pysähtyi siihen paikkaan, ja varas lensi ohjaustangon yli kukkapenkkiin.

Viiksiniekka kehotti lentomatkailijaa jatkamaan taivaltansa, jottei tarvitse kutsua virkavaltaa paikalle. Hän otti pudonneen käsilaukun maasta ja palautti sen omistajalleen.

Siinä vasta herrasmies, joka ei vierasta suoraa toimintaa, ajatteli Elisa. Jos olisin vähän nuorempi, niin tuo laulajatar saisi kilpailla miehen suosiosta kanssani.

 

Kilpailija 6/6

Nykyaika ei ollut kiireiltään ehtinyt käymään kirkkoherranvirastossa.

Kanslisti Ainikki Nuivanen nakutti kirjoituskoneella virkatodistuksia. Hän oli viimeksi hymyillyt vuonna 2004, kun dobermanni voitti postinkantajan juoksukilpailussa.

Puhelin soi ja keskeytti kaksisormijärjestelmän toiminnan.

Pouilly halusi varata kirkon vihkimistä varten.

Olemme asioineet aikaisemminkin, totesi Ainikki. Neiti Veivar on varannut kirkon kahdesti ja kahden eri miehen kanssa. Eikö olisi muiden vuoro yrittää naimisiin?

Pouilly piti rouva Nuivasta järkevänä ihmisenä, koska tämä oli nainut sen ainoan, jolle oli kelvannut. Toisille riitti hieman enemmän kysyntää.

Ainikin mielestä valinnanvara oli kiva asia, mutta myös maaliin saakka pitäisi päästä. Kalenterin mukaan vuoden 2017 loppupuolella oli kaksi vapaata aikaa.

Pouilly piti Nuivasta nimensä veroisena. Myös maistraatti tarjosi samantyyppisiä palveluita, joten kirkollisverot jäisivät jatkossa suorittamatta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s