6. Pari suhdetta

Pari suhdetta 1/6

Hymy oli tasan niin leveä kuin kirurgin kiristämät kasvot sallivat. Otsa ei tuntenut mitään botoxin vuoksi. Magnus von Fyrckendorfin siveli istutettuja viiksiään, koska suunnitelma oli onnistunut yli odotusten.

Pörssiklubin sikarihuoneessa oli hiljaista. Magnus leikkasi Cohiban suljetun pään auki ja raapaisi tulitikun. Sikari syttyi tasaiseen hehkuun, kun sen kärkeä pyöritteli liekin yläpuolella.

Snobit pitivät armanjakkia toisen luokan konjakkina. Magnuksen mielestä juoma sopi sikarin kumppaniksi, mikä oli selvä merkki siitä, ettei hän ollut elitisti. Toki vuosikerta piti valita huolellisesti.

Magnus luki uutisensa paperilta, vaikka nuorempi sukupolvi suosi jotain Internetiä. Harmaakauppalehden mukaan FlexMoral Oy:n osakkeet eivät kiinnostaneet sijoittajia, joten pörssilistautuminen oli peruttu.

Tärkeämpi seikka Magnukselle oli se, että firman toimitusjohtaja oli eronnut tehtävistään. Jacques Pyrcyrin maine oli mennyttä, ja sen keikarin pitäisi keksiä itselleen uusi ura.

Magnus kohotti armanjakkilasin ja skoolasi itsekseen. Se tuntui sopivalta tavalta juhlistaa hetkeä.

 

Pari suhdetta 2/6

Rakennekynnet kavensivat sormien käyttömahdollisuuksia, mutta kauneus oli käytännöllisyyttä tärkeämpää. Pouilly Veivarin piti taivuttaa etusormi pystyyn, jotta hän pystyi painamaan kultasepänliike Tillanderin ovikelloa Keskuskadulla.

Vartija avasi oven ja toivotti rouvan tervetulleeksi. Neiti toistaiseksi, korjasi Pouilly, mutta se asia oli hoidossa.

Lastenhoitajan loman jälkeen äidillä oli enemmän aikaa itselleen. Ensimmäiseksi Pouilly aikoi testata sirukortin suorituskyvyn. Timanttiset korvakorut olivat hyvä alku, sitten voisi hankkia uuden jakkupuvun töihin paluun kunniaksi.

Pouilly oli ryhtynyt FlexMoral Oy:n toimitusjohtajaksi.

Kultasepänliikkeeseen astui mies, joka muistutti etäisesti Jacquesia. Pouilly ei heti tunnistanut Magnusta, joka yritti tervehtiä poskisuudelmalla. Pouilly väisti, kätteli ja ihmetteli tuuhentuneita viiksiä.

Kuulumisten jälkeen Magnus oli huolestunut neidon elintasosta. Hän kysyi, pystyikö nykyinen mies tarjoamaan taloudellista turvaa. Oliko hänellä töitä vai oliko mies ylläpidettävää laatua?

Pouilly lupasi huomioida kilpailevan tarjouksen, mikäli tarjouskilpailu tulisi ajankohtaiseksi.

 

Pari suhdetta 3/6

Lapsiperheet olivat valloittaneet M/S Sinking Gracen kävelykannet päiväsajaksi, mutta nyt oli juhlakansan vuoro hallita. Risteilyalus valmistautui iltaohjelmaan.

Uimapukukierros oli juuri alkamassa, kun Hilkka Minervan puhelin värisi viestin merkiksi. Treenatut miehet speedoissa aiheuttivat värinää Hilkan alavatsan seutuvilla, mutta ei tämäkään viesti ollut epämiellyttävä.

Suunnitelma etenee, Magnus kirjoitti. Pouillyn ja Jacquesin suhde olisi kohta historiaa.

Hilkan mieliala nousi. Siinä oli parannettavaa, koska Mr. Finland -kilpailijat olivat bimboja.

He eivät ymmärtäneet, mitä voittaminen edellytti. Pisteitä ei saanut ilman lähempää tuttavuutta tuomariston puheenjohtajan kanssa.

Hilkka oli paneutunut tehtäväänsä suuremmalla tarmolla kuin järjestäjät olivat toivoneet. Toisaalta kukaan ei voinut väittää, etteivätkö päätökset perustuneet huolelliseen arviointiin.

Miehisistä virikkeistä huolimatta Hilkka vajosi hetkeksi ajatuksiinsa. Hän mietti, mitä tekisi Jacquesin valloittamisen jälkeen: sitten olisi vuorossa seuraava, koska jahti oli aina saalista kiinnostavampaa.

 

Pari suhdetta 4/6

Kahvilat, ravintolat ja kaupat kutsuivat ja ihmiset tulivat. Helsingin keskustassa oli helppoa piiloutua väenpaljouteen, joten varjostaminen onnistui ilman agenttikoulutusta.

Kita Vainola seurasi kohdetta, joka pysähtyi ratikkapysäkille. Varjostaja jäi pysäkin toiseen päähään.

Jacques oli ostanut Arkadiankadun Alkosta pullon cavaa ja hakenut Kampin keskuksesta sushi-annokset.  Valistunut tarkkailija arvasi, että matka vei kohti romanttista tapaamista.

Mutta kuka oli toinen osapuoli?

Kolmosen ratikka saapui. Jacques nousi etuovesta sisään, Kita valitsi takaoven.

Punavuoressa kaksikko jäi pois kyydistä. Jacques käveli muutaman korttelin, pysähtyi porttikongin luokse ja näppäili ovikoodin. Kyltti seinässä kertoi, että Warner Muzak Finlandin levytysstudio sijaitsi kiinteistössä.

Kita googlasi Penny Wartiaisen levy-yhtiön nimen ja hymyili. Viime ajat artisti oli pysynyt poissa julkisuudessa, mutta muutaman kuukauden päähän oli sovittu haastatteluja. Uutta levyä siis viimeisteltiin tässä studiossa, ja se julkistettaisiin kohta puoliin.

Tutkiva journalisti jäi odottamaan, koska halusi varmuuden asiasta. Tien toisella puolella oli sopivasti baari, jonka terassi kutsui kulkijaa. Kitan teki mieli jotain kuumaa ja kylmää.

Kun tarjoilija saapui, toimittaja tilasi Irish coffeen ja Long island iced tean. Tarjoilijan mukaan useimmiten asiakkaille riitti yksi juoma. Kita totesi, että monelle tarjoilijalle kelpasi juomaraha.

 

Pari suhdetta 5/6

Umpikorttelin sisäpiha oli oma maailmansa, joka ei avautunut ohikulkijoille. Siitä pitivät huolen taloyhtiön asentamat kalterit.

Vaahtera levitti oksansa pihan ylle, sen juuret opettivat asfaltille tosiasioita: luonto on ihmiskättä suurempi voima. Tytöt hyppivät narua, pojat potkivat palloa.

Levytysstudio lymyili pihan perällä. Asukkaat tiesivät, että kiinteistössä tehtiin maan myydyintä musiikkia. He kunnioittivat tähtien yksityisyyttä, koska liiketiloista saadut vuokratuotot pienensivät vastikkeita.

Paikka oli löytynyt helposti tekstiviestin ohjeiden ansiosta. Kangaskassissa oli Ichiban Sushin take away -annokset ja ja Freixenet Elyssia Gran Cuvée Brut -pullo.

Jacques koputti oveen, Penny avasi ja halasi.

Studiohenkilökunnan työpäivä oli päättynyt, joten kaksikko sai olla kahden.

Penny istui studiopöydän taakse ja laittoi uutta musiikkiansa soimaan. Jacques nosti sushin sohvapöydälle ja sekoitti wasabin soijaan sekä avasi cava-pullon. Hän ojensi syömäpuikot Pennylle.

Nyt olisi otollinen aika kuukaudesta, sanoi Penny. Hän taivutti päätään ja heitti tummat, pitkät hiukset sivuun. Jacques suuteli ensin huulia, sitten kaulaa ja niskaa.

 

Pari suhdetta 6/6

Harjoitussali oli kuuma ja kostea, vaikka tunti ei ollut alkanut. Se ei ollut sattumaa.

Eros Mannströmin väitöskirjan mukaan asiakkaan kokemus palvelun laadusta oli tärkeämpi kuin laadukas palvelu. Kun asiakkaat hikoilivat vähemmällä ponnistelulla, he kokivat saavansa parempaa harjoitusta.

Triathlonin SM-kullan jälkeen Eros oli perustanut oman kuntoklubin. Eroksen Yöjuoksukoulu oli lähtenyt vaatimattomasti liikkeelle.

Bisnesidea perustui väitteeseen, että illalla ja yöllä tehdyt harjoitukset nostivat fyysistä kuntoa tehokkaasti. Se ei pitänyt paikkaansa, mutta näin liikuntapalvelua oli helppo myydä kiireisille ihmisille.

Päätuotteen nimi oli 3 x ¼ ™ eli kolme varttia. Kolmiosainen 45 minuutin harjoitus koostui kuntopiiristä, juoksulenkistä ja hieronnasta.

Aluksi tunneilla oli ollut tyhjää, mutta sitten Eros oli riisunut paitansa. Siitä lähtien sali oli ollut täynnä.

Liiketalouden lainalaisuuksien mukaisesti palvelua oli kehitetty entistä paremmaksi: nykyisin ohjaaja öljysi lihaksensa aina ennen tuntia.

Eros näki peilistä, että harjoitussali täyttyi naisista.  Yksi erottui joukosta, kun hän keinahteli eturiviin.

Ah, Pouilly Veivar, ajatteli Eros ja tunsi, kuinka voimat katosivat lihaksista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s