8. Rekrytointeja

Rekrytointeja 1/6

Koivun oksat heiluivat, mutta se ei johtunut tuulesta. Pouilly Veivar ja Eros Mannström olivat viimeksi lapsina kiivenneet puuhun, mutta taidot olivat palanneet nopeasti mieleen.

Dobermanni hyppeli puunrunkoa vasten.

Ainikki Nuivanen pahoitteli, että koira oli päässyt irti. Göbi oli kiltti, eikä sitä tarvinnut pelätä. Pariskunta oli suotta kiivennyt puuhun.

Mutta eihän kyseessä ole pariskunta, oli Ainikki huomaavinaan. Viimeksi tavatessa neiti Veivarilla oli ollut toinen mies. Ainikki neuvoi pitämään rakennekynsin kiinni yhdestä eikä haalimaan kaikkia.

Mikäli oli tapahtunut kavaljeerin päivitys, vihkikirkon varauksen muuttaminen ei ollut ongelma. Tuomiokirkkoseurakunta ei tahtonut hidastaa neiti Veivarin avioitumista.

Tarvitseeko asiasta informoida muita asianomaisia? tiedusteli Ainikki ja ikuisti hetken kännykän kameralla.

Pouilly mukaan se ei ollut tarpeen. Tässä vaiheessa riitti, että koira päätyisi hihnan päähän, jotta ihmiset saivat liikkua turvallisesti puistossa.

 

Rekrytointeja 2/6

Kajakkikaksikko liukui Seurasaaren sillan alitse. Melomisesta ei tahtonut tulla mitään, koska vesiliikkujat nauroivat niin paljon.

Penny Wartiainen istui pitkällä penkillä ja odotti.

Sillan alkupäässä jäätelökioski teki hyvää tiliä, linnut kerjäsivät ruokaa. Japanilaiset turistit kuvasivat toisiaan ja kaikkea, mikä liikkui tai pysyi paikallaan.

Penny piti käsiään vatsan päällä. Tuntui nipistelevää kipua – aivan kuin kuukautiset olisivat alkamassa, mutta eivät ne olleet. Raskaustesti oli antanut siitä viimeisen varmuuden.

Epävarmuus pyrki pintaan, onnellisuus ajoi sen yli taakseen katsomatta.

Penny suuteli Jacques Pyrcyriä välittämättä siitä, näkikö kukaan. Jacques istui eikä huomannut huulipunaa huulillaan. Penny pyyhki sen pois.

– Olen raskaana.

– Haluatko lapsen ja miehen?

 

Rekrytointeja 3/6

Kettu ylitti polun ja seurasi sivusilmällä, mitä ihmiset touhusivat. Sen elämänkokemuksen mukaan linnut asuivat puissa.

Eros Mannström ojensi kätensä, Pouilly Veivar asetti siihen jalkansa. Pouilly laskeutui alas ja pyyhki lehdet hiuksistaan.

En olisi uskonut, että öljytyn vartalon kanssa on mahdollista kiivetä puuhun, sanoi Pouilly. Eros myönsi, ettei se ollut helppoa, mutta oikean kannustimen avulla pystyi mihin vain.

Eros oli huomannut Pouillyn juosseen ketterästi, vaikka nilkka vihoitteli. Pouilly arveli adrenaliinin avittaneen suorituksessa.

Miehen musculus gluteus maximus -lihaksen puremahaavat pitäisi puhdistaa, totesi Pouilly. Eros vilkaisi riekaleisia juoksutrikoitaan eikä väittänyt vastaan.

He päättivät palata Yöjuoksukoulun salille, koska siellä oli ensiapukaappi.

Pouilly muisteli heidän olleen aikanaan hyvä työpari, mutta urat olivat vieneet eri teille. Hän kosketti Eroksen hauista ja kertoi, että FlexMoral Oy kärsi miesvajauksesta.

 

Rekrytointeja 4/6

Toisenlainen ruokavalio kohtelisi vartaloa armeliaammin, ajatteli Jacques. Jalmari Kahle ahmi Eerikin Special -annosta. Jacques oli tilannut pitaleipäkebabin, koska sen jaksoi normaali-ihminen syödä.

Eerikin pippuri -kebabravintolaan käveli sisään lounasruokailijoita tasaiseen tahtiin.

Jalmari pyyhki servietillä kastikkeet pois suupielistä, tahrat jäivät paidan rintamukseen muistoiksi. Hän otti sanomalehden salkustaan, ympyröi valokuvan ja työnsi lehden pöydän pintaa pitkin Jacquesille.

Magnus von Fyrckendorf? kysyi Jaqcues. Jalmari nyökkäsi.

Jalmari oli jättänyt todisteet toimistolle, mutta uskoi tiedon riittävän. Jacques oli samaa mieltä, koska tarkoitus ei ollut kuormittaa asialla tuomioistuinjärjestelmää.

Vastineeksi Jalmari halusi tietoa, koska se oli reilu vaihtokauppa. Tiedon hankkimiseksi piti hankkiutua erään henkilön lähipiiriin.

Jacques oli oppinut arvostamaan Jalmarin taitoja. Arkisuus ja leppoisuus olivat sumuverho, jonka suojissa toimi asiansa osaava tiedustelumies.

Tältä tuntuu tulla värvätyksi, ajatteli Jacques.

 

Rekrytointeja 5/6

Toimituskokouksista huolimatta Viihdelehti ilmestyi ajallaan.

Päätoimittaja Aimo Tampiola kehui kesätoimittajan juttua koirien päiväkodin synttärijuhlista. Yksi alainen oli kehuttu, seuraavaksi voisi haukkua loput.

Aimo tarkisti muistilapusta, että uutinen on uutta tietoa ajankohtaisesta asiasta. Sellaisia oli toimituksen tuotettava, mutta niitä ei näkynyt. Kilpailijat ottivat uutisvoittoja kerta toisensa jälkeen.

Joku kysyi esimerkkejä, mutta Aimolle ei tullut yhtään mieleen.

Kita päätteli, että hidasjärkisyys ei hidastanut kaikkien uraa. Ehkä siinä oli jotain perää, että lahjattomista tehtiin esimiehiä, jotta pätevät saivat tehdä oikeita töitä.

Aimo totesi, että jos uutisia ei ala kuulua, niin hänellä oli keinonsa. ”Tähtitoimittaja” oli tutkinut omaa juttuansa jo riittävän pitkään. Missä olivat tulokset?

Kitan mukaan juttu oli juuri valmistumassa, vaikka se oli täysin vaiheessa.

 

Rekrytointeja 6/6

Sihteerin huone oli suurempi kuin monen asiansa osaavan asiantuntijan. Se antoi vinkkiä, mitä oli odotettavissa kiviseinän toisella puolen.

Veli Hyvönen avasi oven ja ohjasi Jacquesin sisään ulkoasiainministerin työhuoneeseen. Jacques astui kynnyksen yli, Hilkka Minerva hyppäsi kaulaan ja tervehti poskisuudelmin saapujaa.

Jacques ei keksinyt muuta keinoa kuin kutittaa Hilkkaa kainalosta. Ote herpaantui hetkeksi, ja Jacques livahti irti. Hän hyppäsi paikkaan, jossa tuoli jäi heidän väliinsä.

Jos mentäisiin asiaan, sanoi Jacques. Siihen Hilkka vakuutti pyrkivänsä.

Jacques tarkensi asian olevan työpaikkahaastattelu. Sen voi hoitaa monella tavalla, totesi Hilkka. Jacques tiesi yhden ja siinä pysyttäisiin.

Järki käski Jacquesia pakenemaan paikalta, mutta hän istui alas ja vastasi Velin kysymyksiin. Se oli ainoa keino päästä asemaan, jossa voisi hankkia tietoa Suojelupoliisin ylietsivä Jalmari Kahleelle.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s