15. Putoamisia

Putoamisia 1/6

Olkapää iskeytyi Jacques Pyrcyrin rintaan ja heitti ilmalentoon. Perässä seurasi olkapään omistaja Magnus von Fyrckendorf.

Jacques ei ehtinyt valmistautua alastuloon, ja veden pinta iski pään sekaisin.

Satama-altaan sameassa vedessä ei nähnyt ympärilleen. Valon pilkahdus paljasti Jacquesille, missä suunnassa pinta oli, ja hän potkaisi pari kertaa voimakkaasti.

Ihmiset kerääntyivät Kolera-altaan reunalle katsomaan näytöstä.

Jossakin toisessa tilanteessa Penny Wartiainen olisi voinut ajatella, että miehet taistelivat hänen vuokseen.  Penny kuitenkin epäili, että taustalla oli muutakin.

Pinnalla Jacques veti keuhkot täyteen ilmaa, mutta hapen saanti jäi lyhytaikaiseksi iloksi. Magnus tarttui molemmin käsin kurkusta.

Nyt oli toimittava nopeasti, mikäli mieli jatkaa maallista taivallusta, Jacques ajatteli. Nopealla rykäisyllä kädet irtosivat kaulalla.

Jacques piti Magnuksen päätä veden alla sen aikaa, että tämä sai muuta ajateltavaa kuin toisen hengen riistämisen.

 

Putoamisia 2/6

Kun aihe oli hyvä, teksti syntyi itsestään. Ministeri vonkasi Mr. Finland -kilpailijaa vaikka väittää muuta, kirjoitti Kita Vainola twiittiin. Sen jälkeen Twitter riehaantui.

Vanhan koulukunnan toimittaja ei ollut aluksi perustanut sosiaalisesta mediasta. Nykyisin se oli välttämän työkalu, joka toimi tiedonlähteenä ja uutisten jakamisen kanavana.

Jos toimittaja ei ollut Twitterissä, niin hän olisi kohta työtön. Sama päti politiikkoihin ja muihin julkisuuden ammattilaisiin.

Innokkaimmat keskustelijat vaativat jo ministerin eroa. #hilkka-täti, #susihukka ja #vonkaus-gate nousivat Suositut puheenaiheet -listalla.

Kita oli saanut haltuunsa Mr. Finland -kilpailijan kännykän, joka sisälsi Hilkka Minervan tekstiviestit.

Hilkka oli tehnyt sen virheen, että oli kieltänyt lähettäneensä viestit. Monen asian saa anteeksi, mutta julkisesta valehtelusta ei kannattanut jäädä kiinni.

Joskus toimittajan työ on helppoa, ajatteli Kita. Tekstiviestit olivat herkullisia. Jutun kärjeksi toimittaja oli valinnut oman suosikkinsa: Tuu Hilkka-tädin luo susihukka, Hilkka-täti syö sushukan vaatteet 😦

 

Putoamisia 3/6

Rahamiehessä oli rahan lisäksi miestä, pohti Sardina Feikkilehti. Hyökkäys viiksiniekan kimppuun ei ollut teknisen taituruuden juhlaa mutta se kertoi luonteesta.

Jacques nousi vedestä kiviportaille. Penny ilmoitti Magnukselle, ettei vähään aikaan ole tarvetta tapailla. Kaksikko osti torimyyjältä pellavapyyhkeen, jolla Jacques kuivasi hiukset ja viikset.

Yleisöksi kokoontuneet jatkoivat toimiaan, ja torielämä palasi uomiinsa.

Sardina varmisti, että silikonit olivat paikallaan ja käveli vesirajaan. Hän ojensi kätensä ja veti Magnuksen kuiville.

Sinä olet avun tarpeessa, sanoi Sardina. Minun huoleni eivät kuulu muille, totesi Magnus. Sardina myönsi asian olevan näin, mutta yhteistyöstä hyötyisivät molemmat.

Magnus oli pitkään ihaillut Sardinan kykyä manipuloida mediaa, joten hän oli valmis kuuntelemaan, mutta sitä ennen pitäisi saada kuivaa päälle.

Sardina ehdotti, että ostetaan Fereltä uusi vaatekerta ja nautitaan lounas ravintola Demossa, mikä kuulosti Magnuksesta hyvältä suunnitelmalta.

 

Putoamisia 4/6

Suomessa oli liian vähän ihmisiä ja liikennettä vakoilijan tarpeisiin. Maailman metropoleissa oli helppo karistaa varjostajat, mutta Helsingissä sai tehdä tosissaan töitä.

Suurin vitsi Boris Gigolovin mielestä oli metro: yksi linja matkasi paikasta A paikkaan B. Oli helpompi karistaa mummotunnelissa puumat kuin Suojelupoliisin etsivät maanalaisessa.

Boris suosi yksityisautoilua, koska maanteillä pääsi eroon uteliaista.

Skoda Octavialla sulautui mauttomia menopelejä suosivien alkuasukkaiden joukkoon. Teki pahaa, mutta ikävien asioiden sietäminen oli ammatinvalintakysymys.

Kehä ykkösen liikenne ei tehnyt vaikutusta Borikseen, mutta täällä sentään pystyi paljastamaan varjostajat. Hän kiihdytti ja mateli vuorotellen sekä seurasi peileistä takana tulevia.

Ketään ei ollut perässä, joten Boris kääntyi Tuusulantielle ja kohti Torpparinmäkeä. Siellä Ainikki Nuivanen ja Göbbels palaisivat kohta iltalenkiltä kotiin.

 

Putoamisia 5/6

Lisää löylyä? kysyi tulija, koska niin oli tapana Kotiharjun korttelisaunassa. Pienet, sanoi Jalmari Kahle piippuhyllyltä, joka oli kuumin paikka.

Kysyjä väänsi kiukaan kyljessä olevan kahvan puoleen väliin ja takaisin. Vesi sihahti kiville, kuumuus löi arimmat kyyryyn.

Vakioporukka istui lauteilla, joukossa oli muutama turisti ihmettelemässä paikalliskulttuuria.

Hikoiltuaan tarpeeksi Jalmari laskeutui lauteilta.

Suihkuhuoneessa hän vaihtoi muutaman sanan pesijättären kanssa ennen kuin antoi tämän tehdä työnsä. Nainen saippuoi miehen ja kuurasi irti liat ja viikon rasitukset.

Jalmari veti vatsan sisään, jotta sai pyyhkeen vyötärönsä ympäri. Marsalkka-olut ja puhelin tarttuivat käteen pukukaapista matkalla ulos.

Kukaan ei kiinnittänyt huomiota puolialastomiin miehiin saunan edustalla. Kallion kaupunginosassa oli nähty paljon kummallisempiakin asioita.

Jalmari nautti oluen ensipuraisusta.

Uutiset puhelimen näytöllä kertoivat, että Hilkka Minervan kujanjuoksu oli alkanut. Olisi vain ajan kysymys, kun veren haistanut media savustaisi ministerin virastaan.

Jacques Pyrcyrissä oli potentiaalia, mietti Jalmari.

 

Putoamisia 6/6

Suomalaisella miesartistilla on kova työmoraali. Se hoitaa keikkansa, vaikka olisi kuinka kännissä. Yleisöä humala ei haittaa, sillä viinaan menevillä laulajilla on oma paikkansa suomalaissydämissä.

Monissa muissa ammateissa ei tultu humalassa töihin, mietti Penny Wartiainen. Hän ei jättänyt keikkoja väliin, mutta jätti juomisen yleisölle, joka osasi jo uuden levyn sanat ulkoa.

Penny oli päättänyt tehdä töitä raskauden loppuun saakka.

Ennen keikkaa oli tuntunut pientä päänsärkyä, mutta Penny ei ollut ajatellut siitä sen enempää. Lavalla olo ei ollut siitä kohentunut – päinvastoin.

Spottivalojen joukossa alkoi liikkua kirkkaita tähtiä, ja sen jälkeen päänsärky ei ollut ihmisen kestettävissä.

Penny tarttui mikrofonitelineeseen ennen kaatumistaan. Soitto loppui, yleisö hiljeni.

Lavan takana konserttia seurannut Jacques oli kahdella loikalla Pennyn luona. Hän nosti naisen käsivarsilleen ja kantoi pois.

Sen jälkeen ei ollut epäselvyyttä lasten isästä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s