9. Uusia alkuja

Uusia alkuja 1/6

Mies ilman viiksiä on kuin talo ilman parveketta, kertoi koko sivun ilmoitus. Mainoslauseen vieressä Magnus von Fyrckendorf siveli viiksiään.

Kiiltävälle paperille painettu lifestyle-lehti antoi vinkkejä, miten aiheuttaa naapurikateutta.

Suomeen oli perustettu ensimmäinen viiksisiirteisiin erikoistunut klinikka. Magnus oli houkutellut liikekumppaniksi istanbulilaisen kirurgin Aslan Mustafatazzen, jolla oli vankka kokemus toimialasta.

Magnus oli saanut hyvää palautetta viiksistään. Siitä oli herännyt ajatus, että miesten kauneuskirurgiassa voisi piillä mahdollisuuksia. Miksei viiksisiirreklinikka voisi menestyä Suomessakin?

Aslan oli innostunut ajatuksesta. Koska konsepti oli valmis, liiketoiminnan sai nopeasti käyntiin. Viiksisiirreklinikka oli pienimuotoista puuhastelua, mutta se toi vaihtelua voiton tavoittelun tylsään arkeen.

Tavallisesti Magnus kartteli julkisuutta. Kun katseli lehdestä omia kasvojaan, se tuntui hyvältä. Ei ollut välttämättä huono ajatus suostua mainostoimiston ideaan.

 

Uusia alkuja 2/6

Uusi ulkoasiainministeri oli vannonut virkavalansa Valtioneuvoston istuntosalissa Senaatintorin laidalla.  Sen jälkeen musta auto oli kuljettanut ministerin Ulkoasiainministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston tiloihin Katajanokalle.

Juuri tällaisten hetkien takia Hilkka Minerva oli lähtenyt mukaan politiikkaan. Kysymykset sinkoilivat ilmassa, salamavalot välkkyivät.  Ei ollut hienompaa paikkaa kuin huomion ja vallan keskipiste.

Kaikki keskeiset mediat olivat kokoontuneet lehdistötilaisuuteen. Jacques Pyrcyr istui ministerin vieressä ja jakoi kysymysvuoroja toimittajille.

Hilkka oli tehnyt kotiläksynsä: vastaukset olivat rauhallisia, napakoita ja asiantuntevia. Vasta nimitetty ministeri kehui niin vuolaasti edeltäjäänsä, että kaikki ymmärsivät tämän epäonnistuneen.

Kun tilaisuus oli ohi, tärkeimmät tiedotusvälineet saivat haastatella ministeriä kahden kesken.

Yleisradion, MTV3:n ja Helsingin Sanomien politiikan toimittajat kohottivat kulmiaan, kun ensimmäisen vuoron sai Viihdelehden Kita Vainola. Valokuvaaja Armas Karjuhaaskala otti yhteiskuvan ministeristä ja toimittajasta.

 

Uusia alkuja 3/6

Ovisaranat narisivat, kahvinkeitin porisi. Kirkkoherranvirasto tapaili työpäivän ensiaskeleita.

Hyvää huomenta! toivotti pastori Impi Ilola.

Mikä idiootti, ajatteli Ainikki Nuivanen. Ei tässä huomenessa mitään hyvää ole.

Ainikki jätti toivotukset sikseen, koska tiesi sen aiheuttavan mielipahaa. Kuukauden päästä tehtäisiin työilmapiirikysely. Sen jälkeen tervehtimisen merkitystä taas korostettaisiin.

Teki mieli hymyillä, mutta Ainikki hillitsi itsensä.

Työpöydällä kaktus kukki. Ainikki huokaisi, koska Jacquesin peukaloruuvi oli auennut. Nyt silmukka kiristyi jonkun muun ympärillä.

Pouilly ja Jacques eivät tee enää yhtään kirkkovarausta tässä seurakunnassa. Eivät toistensa eivätkä kenenkään muun kanssa.

Ainikki peruutti voimassa olevan varauksen ja lähetti viestin Immille. Viikonlopun ainoa vihkipari oli peruuttanut toimituksen, ja pastorilla oli pitämättömiä vapaita.

Näiden kahden asian yhdistäminen pitäisi onnistua vähän hitaammaltakin teologian maisterilta.

 

Uusia alkuja 4/6

Lyhtypylväs teki, mitä pystyi, mutta katu pysyi hämäränä. Vartiointiliikkeen auto laittoi suuntavilkun päälle ja kääntyi sisäpihalta kadulle.

Sähköportti sulkeutui automaattisesti, Jacques livahti sisään.

Omin luvin liikkuva kulkija otti repusta teleskooppivapaisen ongen ja laittoi sen päähän paperipussin, jonka nosti valvontakameran päälle. Kommandopipo riitti kätkemään henkilöllisyyden, mutta koskaan ei voinut olla liian varovainen.

Ulko-ovessa ja ikkunoissa oli automaattinen hälytysjärjestelmä. Jacques kiipesi tikkaita pitkin katolle ja avasi sorkkaraudalla vintin oven. Hän laittoi kasvoilleen Varustelekasta hankitut pimeännäkölaitteet.

Jacques ei tiennyt, mitä odottaa, koska kyseessä oli tiedustelukäynti. Yläkerroksissa ei tullut vastaan yllätyksiä, mutta kellari ylitti kaikki odotukset.  Paikka oli täynnä häkkejä, joita asuttivat haisunäädät.

Asiat yhdistyivät nopeasti päässä. Kamera löytyi repusta, ja punainen valo syttyi.

 

Uusia alkuja 5/6

Oli vaihteeksi mukava olla paita päällä töissä, vaikka Eros Mannströmissä oli ekshibitionistin vikaa. FlexMoral Oy:n uusi kehitysjohtaja oli tyytyväinen tiloihin, jotka sijaitsivat Ruoholahdessa Nokialta vapautuneessa toimistorakennuksessa.

Epäonnistuneen pörssilistautumisen jälkeen FlexMoral oli vaipunut toimettomuuteen. Eros oli konseptoinut palvelun myytäväksi kuluttajamarkkinoille. Ennen neuvottiin yrityksiä, nykyisin myös yksityishenkilöitä. Toimitusjohtaja Pouilly Veivar ja Eros olivat saaneet liiketoiminnan nousuun, ja nyt uusia konsultteja palkattiin koko ajan lisää.

Menestys oli mukavaa, mutta Eroksella oli muitakin motiiveja.

Eros ja Pouilly olivat aikaisemminkin flirttailleet, mutta suhde ei ollut koskaan edennyt pidemmälle. Se oli ollut kerran lähellä kuntosalilla, mutta sitten asiat olivat saaneet ikävän käänteen. Huono onni oli jatkunut Keskuspuistossakin, mutta puremahaavat olivat parantuneet hyvin.

Pouilly keinahteli toimistoon jakkupuvussa ja korkokengissä. Eros ihmetteli, miten tuollaisilla rakennekynsillä voi käyttää iPadin kosketusnäyttöä, mutta ilmeisesti se oli mahdollista. Pouilly tervehti poskisuudelmalla, eikä Eros todellakaan yrittänyt väistää.

 

Uusia alkuja 6/6

Hyppyheitto upposi korisukkaan, ja peli meni poikki. Jacques kuivasi otsansa ja tyhjensi loput juomapullosta.

Meilahden liikuntapuistossa oli hyvät pelit, mutta Jacques ei ollut sen vuoksi paikalla. Koripallokenttä sijaitsi lähellä Naistenklinikkaa, jossa Penny oli ensimmäisessä ultrassa.

Mini Cooper S pysähtyi parkkipaikalle. Jacques heitti pelikassin tavaratilaan ja nousi kyytiin.

Jacques pohti, että lapsen kanssa tilavampi auto olisi parempi ratkaisu. Penny oli samaa mieltä – varsinkin, kun lapsia oli tulossa kaksin kappalein.

Kaksoset? varmisti Jacques. Pennyn mukaan Jacquesia ei turhaan kehuttu teräväksi.

Tuleeko lasten mukana edelleen mies? tarkisti Penny. Jacques totesi kahden lapsen olevan hyvä alku.

Penny arveli, ettei perheen perustaminen ole yksinkertaista, jos toinen osapuoli on menossa naimisiin jonkun toisen kanssa. Jacques myönsi asian olevan näin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s