21. jakso

21. jakso 1/6

Perkele, puhisi Penny Wartiainen.  Jos tietäisi etukäteen, miltä raskauden loppu tuntuu, niin homman jättäisi väliin. Tämä ilo saisi loppuhuipennuksen synnytyssalissa, kun sinne saakka päästäisiin.

Ihmiskunnan kannalta oli hyvä asia, että suvun jatkamiseen liittyvä tieto hankittiin kokemusperäisesti.

Temppelinaukion kirkko oli kahdenkymmenen metrin päässä, mutta viimeinen etappi ylämäkeen tuntui ylivoimaiselta ponnistukselta. Mummot menivät ohi oikealta ja vasemmalta rollaattoriensa kanssa.

Ilman yläkerran apua kirkkokonsertti jäisi väliin.

Penny laski kädet vatsan päälle. Siellä kaksosilla oli käynnissä karatepotku-show.  Selkää särki, jalat kramppasivat ja ainoa asia, joka piti liikkeessä, oli kirkon naistenhuone.  Sinne oli pakko päästä.

Juuri kun Penny ajatteli, että asiat eivät voisi olla huonommin, Pouilly Veivar hölkkäsi alas Fredrikinkatua tiukoissa juoksutrikoissaan. Kilpasisar pysähtyi ja otti nappikuulokkeet korviltaan.

Pouilly ihmetteli, että laululintu oli yhtenä kappaleena, vaikka viimeksi oli ollut kiire synnytyslaitokselle. Väärä hälytys, totesi Penny.

Niinpä tietenkin, turhia riskejä ei kannata ottaa, sanoi Pouilly. Hän toivotti tsemppiä ylämäkeen ja jatkoi lenkkiään.

 

21. jakso 2/6

Potilas lepäsi nukutuksessa. Kasvot olivat levolliset mutta vähäkarvaiset. Silmäluomien alla nähtiin unia ulkonäöstä, joka vetosi vastakkaiseen sukupuoleen.

Kirurgi Aslan Mustafatazze pisti ensin piikillä reiät ihoon ja työnsi sitten pinseteillä haisunäädästä nypityt karvat reikiin. Kun kaikki karvat oli istutettu, Aslan nyökkäsi sairaanhoitaja Maikki Ripsivuolle, joka työnsi vuoteen heräämöön.

Maikki laittoi puhelimeen äänet päälle ja huomasi, että Eros Mannström oli yrittänyt soittaa. Mies oli sanansa mittainen, eikä kadonnut yhden yön jälkeen.

Hymy nousi kasvoille.

Maikki soitti takaisin ja kujersi luuriin. Tietenkin sopi, että Eros noutaisi hänet töistä. Kello viisi oli sopiva aika.

Puhelin katosi taskuun. Aslan ilmestyi ovelle ja sieltä iholle. Partavedessä uitettu karvapallo ei ollut se, mitä Maikki halusi tuntea lähietäisyydeltä, mutta se ei mahtunut miehen ymmärrykseen.

 

21. jakso 3/6

Vastavakoiluyksikön johtaja Ainikki Nuivanen ilmoitti, että Jacques Pyrcyr voi palata työpisteeseensä. Analyytikko voisi jatkossa käyttää kaiken tarmonsa omien tehtäviensä hoitamiseen.

Itseään ylemmille ei tarvinnut ilmoittaa, milloin he olivat peitetehtävissä, koska esimiehet olivat tietoisia omista toimistaan.

Jollekin nokkelammalle olisi voinut tulla mieleen, että naapurille syötettiin tietoja, joiden avulla seurattiin peitehenkilöllisyyksiä.

Ylietsivä Jalmari Kahle oli lähdössä samalla oven avauksella, mutta Ainikki tarkisti, oliko kuulossa vikaa. Vain Pyrcyrin oli tarkoitus poistua.

Ainikki tiedusteli Jalmarilta, mitä mieltä tämä oli Jacquesista. Jalmari näki nuorukaisessa ainesta, hänelle saattaisi löytyä käyttöä tulevaisuudessa.

Sitä odotellessa Ainikki käski ylietsivän sopia tapaamisen naapurin tiedustelupalvelun kanssa. Yksi heidän agenteistaan oli palanut, ja tämän olisi syytä poistua maasta.

 

21. jakso 4/6

Kirurgi kävi kiinni sairaanhoitajaan.

Lopeta, sanoi Maikki Ripsivuo. Aslan Mustafatazze totesi, että sitten aikanaan. Nainen yritti kiemurrella, mutta miehen ote piti.

Tarvitsen läheisyyttä, hönki Aslan korvaan. Maikki kehotti hankkimaan koiran. Siitä olisi seuraa ja se olisi yhtä karvainen.

Sardina Feikkilehti tutustui espressokoneen toimintaan käytävän toisella puolella. Hän näki oven raosta Aslanin pyrkimykset.

Joillekin piti opettaa, mitä ”ei” tarkoittaa. Nyt oli oppitunnin paikka.

Sardina käveli heräämöön ja napautti alakoukun ahdistelijan oikeaan kylkeen maksan kohdalle.

Mitä ihmettä, sanoi Aslan ja kääntyi. Kipu iski viiveellä, ja sen jälkeen mies vaipui maahan.

Kiitos muru, sanoi Maikki. Hän huomasi Sardinan tyhjän espressokupin ja kysyi, lähdetäänkö ulos kahville.

Sardina katsoi suuria silmiä ja sai sanotuksi, että se on hyvä ajatus.

 

21. jakso 5/6

Aplodit palkitsivat soittajat, vaikka kaikkien mielestä kirkossa ei sopinut taputtaa. Penny Wartiainen piti Temppeliaukion kirkon akustiikasta, turistit olivat kiinnostuneempia arkkitehtuurista.

Pietari oli ollut se kallio, jolle Jeesus oli aikanaan rakentanut kirkkonsa. Etu-Töölön seurakunta oli louhinut omansa kallion uumeniin.

Penny oli ottamassa takkiaan narikasta, kun pikkutyttö pyysi nimikirjoitusta. Tyttö ihmetteli isoa vatsaa, Penny kertoi kantavansa siellä kaksosia. Milloin ne syntyy? kysyi tyttö.

Ensin Penny ajatteli, että nyt lirahti housuihin, mutta tajusi sitten, että lapsivesi oli juuri mennyt.

Kaksoset syntyvät tänään, sanoi Penny ja kaivoi puhelimen käsilaukustaan. Jacques vastasi ensimmäiseen soittoon ja lupasi noutaa Pennyn kymmenen minuutin päästä, sen verran kuluisi automatkaan.

Sairaalakassi oli valmiiksi pakattuna auton perässä, joten he voisivat ajaa suoraan Naistenklinikalle.

Jacques juoksi Jalmari Kahleen työnhuoneeseen ja kertoi lähtevänsä synnytykseen. Jalmari toivotti onnea ja totesi yhteiskunnan tarvitsevan uusia kansalaisia ja veronmaksajia.

 

21. jakso 6/6

Kantapeikot kumosivat tuoppejaan. Nuoripari suuteli, riiteli, sopi ja jatkoi sitten suuteluaan. Karaokelaitteiston luona aikuinen nainen kohteli kaltoin toista.

Olutravintola Tenkka sijaitsi Helsinginkadun varrella.

Jalmari Kahle astui sisään ja tervehti baarimikkoa. Anniskelun ammattilainen laski kolmostuopin ja täytti pienen lasin chilipähkinöillä.

Jalmari maksoi käteisellä ja siirtyi vapaaseen pöytään.

Pjotr Skeptinov kävi Kalliossa vain työasioissa, Jalmari viihtyi siellä vapaallakin. Pjotr tilasi vaalean Velkopopovickýn, koska kahvikupin ääressä istuskelu herätti epäluuloja tässä osassa kaupunkia.

Suojelupoliisin ylietsivä nousi pöydästään ja kätteli FSB:n paikallisosaston päällikköä.

Puolin ja toisin vakoilijoiden karkotukset hoidettiin epävirallisia kanavia pitkin. Kumpikaan osapuoli ei hyötynyt siitä, että lehtimiehet tonkivat valtioiden välisiä asioita.

Kuulumisten vaihtamisen jälkeen Pjotr tiedusteli, oliko Boris Gigolovin aika vaihtaa maisemia. Jalmari arvosti sitä, että virkaveli oli kartalla, eikä itsestäänselvyyksiä tarvinnut todeta ääneen.

Pjotr ei ollut koskaan pitänyt Boriksesta, vaikka tämä sai tuloksia aikaiseksi. Seuraavaksi Boris saisi vahtia Etelämantereella sijaitsevalla tutkimusasemalla pingviinejä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s