20. jakso

20. jakso 1/6

Lyhyiden yöunien jälkeen Uudenmaankatu heräsi aamuun. Rakennusviraston puhtaanapito-osasto siivosi roskat ja pesi jalkakäytävät.

Baarit ja ravintolat pitivät vielä ovensa kiinni, mutta viiksisiirreklinikka palveli asiakkaita aamukahdeksasta iltakahdeksaan, jotta kaikki halukkaat saivat karvapeitettä kasvoilleen.

Plastiikkakirurginen sairaanhoitaja Maikki Ripsivuo avasi Skunktazze-klinikan turvalukon ja astui sisustusarkkitehdin suunnittelemaan aulaan, joka muistutti enemmän trendikahvilaa kuin sairaalaa.

Askel kuljetti lääkevarastoon, jonka tarjonta taltutti päänsäryn.  Maikki siemaili Jaffaa 1,5 litran pullosta ja muisteli illan ja yön tapahtumia.

Yöjuoksukoulun jäsenyyteen sijoitetut rahat olivat vihdoin alkaneet tuottaa tulosta. Hintelät humanistit eivät olleet Maikin juttu mutta lihaksi tulleet unelmavartalot olivat.

Eros Mannströmillä totisesti oli sellainen.

 

20. jakso 2/6

Karvat peittivät kämmenselät ja puskivat paidankauluksesta ulos. Parrankasvu alkoi silmien alta, ja yhteen kasvaneet kulmakarvat olisivat saaneet bulgarialaisen naiskuulantyöntäjän kateelliseksi.

Sardina Feikkilehden mielestä viiksisiirreklinikkaa esittelevä Aslan Mustafatazze oli loistava keulakuva edustamalleen toimialalle. Karvapalloa voisi hyödyntää markkinoinnissa, koska suomalaiset arvostivat lääkäreitä.

Oli ensimmäinen työpäivä Skunktazze-viiksisiirreklinikan markkinointijohtajana. Naisten kauneuskirurgia oli tuttua omasta kokemuksesta, mutta miehille suunnatut palvelut edellyttivät perehtymistä.

Aslan vei Sardinan operaatiohuoneeseen, jossa sairaanhoitaja Maikki Ripsivuo odotti asiakkaan kanssa. Aslan esitteli Maikin ja kertoi hoitajan olevan korvaamaton. Sardina huomasi poikkeukselliset silmät, joiden tenhoa edes krapula ei pystynyt himmentämään.

Kättelyiden jälkeen markkinointijohtaja palasi omaan huoneeseensa. Hän suunnitteli Movemberiin liittyvää kampanjaa ja viranomaisten lobbausta, jotta viiksisiirteet saataisiin kela-korvausten piiriin.

 

20. jakso 3/6

Mechelininkatu yritti huonolla menestyksellä selvitä aamuruuhkasta. Autot seisoivat kiltisti jonossa kuin päiväkotilapset, ja radiokanavien aamuohjelmat täyttivät eetterin tyhjällä puheella.

Eros Mannström käveli jalkakäytävää pitkin kohti Kesäkadun asuntoaan. Vauhti oli hiljainen, koska vointi ei sallinut fyysisiä ponnisteluita. Autot jäivät silti kisassa toiseksi.

Sana öisestä seikkailusta kulkeutuisi ennemmin tai myöhemmin Pouilly Veivarin korviin, joten väistämätöntä ei kannattaisi lykätä.

Eros irtisanoutuisi FlexMoral Oy:n kehitysjohtajan tehtävistä ja lähettäisi ilmoituksen sähköpostilla toimitusjohtaja Veivarille.

Työpaikan menetys ei ollut ongelma, koska uusi löytyisi aikanaan. Nyt voisi keskittyä kuntoklubin kehittämiseen ja rakentaa Yöjuoksukoulusta koko maan kattavan ketjun.

Se harmitti, että enää ei voisi leikkiä Jacquelinen kanssa. Pouilly tuskin antaisi tavata tyttöä, koska hän ei ollut lapsen isä.

Eros sormeili puhelintaan. Siihen oli talletettu Maikki Ripsivuon puhelinnumero.

 

20. jakso 4/6

Ravintola Amigo oli tunnettu pihveistään, mutta Hilkka Minerva ja Pjotr Skeptinov tilasivat Paella Valencianaa. Hilkka luotti Pjotrin asiantuntemukseen valkoviinin valinnassa.

Lounaspaikka sijaitsi parin minuutin kävelymatkan päässä Pjotrin työpaikasta eli Venäjän federaation suurlähetystöstä. Kaupallinen neuvos oli titteli, jonka suojissa Pjotr johti FSB:n paikallisosastoa.

Tapaamispaikka oli julkinen, koska salamyhkäisyys houkutteli uteliaat paikalle.

Pjotrin työnkuvaan kuului poliitikkojen tapailu, joten hän oli suostunut lounaskutsuun. Hilkka oli tällä hetkellä rivikansanedustaja, mutta tiedustelumies arveli poliitikon kiipeävän takaisin vallankahvaan.

Värvääminen oli taiteenlaji, jossa tarvittiin hienovaraisuutta ja kärsivällisyyttä. Parhaassa tapauksessa toinen ei edes tietänyt tulleensa värvätyksi. Tällä kertaa ei asiasta ollut epäselvyyttä.

Hilkka tiedusteli, kuinka hyvin Pjotr oli perillä alaistensa tekemisistä. Pjotr vakuutti tietojensa olevan ajan tasalla.

Olin ministeriaikana Boris Gigolovin tietolähde, kertoi Hilkka. Pjotrin otsa rypistyi, koska hänet oli yllätetty, eikä se ollut miehen toivelistalla. Miksi kerrot tämän minulle?

Hilkka halusi kostoa, koska tälle naiselle ei tehty ohareita.

 

20. jakso 5/6

Kylpyhuone kaipasi uutta järjestystä. Partavaahto ja -höylä sekä hammasharja lensivät roskakoriin. Makuuhuoneessa saman kohtalon kokivat bokserit ja sukat, joille oli varattu oma tila vaatekaapissa.

Pouilly Veivar oli tyytyväinen, ettei ollut muuttanut yhteen Eros Mannströmin kanssa. Miehestä ja hänen tavaroistaan pääsi helposti eroon.

Eri teille lähteminen ei suuremmin harmittanut, koska romanttinen rakkaus ei ollut suhteen kivijalka. Pariutuminen oli aikanaan palvellut päämäärää, jolla ei enää ollut merkitystä.

Eros saisi vapaasti huseerata hoitsujen kanssa, jos niin halusi.

Se otti päähän, että Jacques Pyrcyr oli päässyt karkuun kylpylästä. Laulajatar oli varteen otettava vastustaja, mikä teki pelistä entistä mielenkiintoisemman.

Pouilly havahtui siihen, että lastenhuoneen ovi kävi. Jacqueline ei saanut unta ja tuli äidin vuoteeseen. Pouilly otti tytön kainaloonsa.

 

20. jakso 6/6

Suojelupoliisi oli hierarkkinen poliisiorganisaatio, jossa ei noin vain marssittu johtajien luokse. Jacques Pyrcyr oli tavannut suoran esimiehensä, mutta ei ollut nähnyt vastavakoiluyksikön johtajaa.

Tänään siihen tulisi muutos, sillä Jacques oli kutsuttu kertomaan varjostuskeikkansa tuloksista. Boris Gigolov rakenteli peitehenkilöllisyyksiä naapurin tiedustelupalvelun tarpeisiin.

Mikäli kaikki menisi nappiin, ura voisi lähteä nopeaan nousuun.

Vastavakoiluyksikön johtajan huone sijaitsi toisessa kerroksessa, mutta sinne kuljettiin kolmannen kautta. Mikään ei ollut selkeää ja yksinkertaista tässä rakennuksessa.

Ylietsivä Jalmari Kahle koputti alaisensa puolesta suureen tammioveen. Sen pielessä ei ollut nimikylttiä, jotta henkilökunnasta ja organisaatiosta ei turhaan kulkeutuisi tietoa ulkopuolisille.

Suojelupoliisin verkkosivuilla esiteltiin organisaatiorakenne, mutta sillä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, miten talo oikeasti toimi.

Jacques Pyrcyr astui sisään. Vastavakoiluyksikön johtaja istui tuolissaan selin oveen. Jacques oli aloittamassa raporttiaan, kun naisen ääni kertoi, että tämä riittää. Tuoli kääntyi.

Mehän olemme tavanneet aiemmin, totesi Ainikki Nuivanen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s